PA KOGA JE ON VODIO?

Bayern traži novog trenera; spominju se dva stručnjaka, ali jedan od njih bio bi ogromno iznenađenje

13.11.2019 u 07:01

Bionic
Reading

Zbog kvalifikacija za Euro 2020. u europskim nogometnim ligama slijedi stanka, a nakon nje Bayern bi možda mogao imati novog trenera

Nakon manje od jedne i pol sezone Niko Kovač postao je bivši u bavarskom velikanu, a nekadašnji hrvatski izbornik rastanak je naplatio sa deset milijuna eura. Bayern je kao privremeno rješenje na klupu postavio Hansija Flicka koji je krenuo s pobjedama u Ligi prvaka i prvenstvu, ali i on je svjestan da se neće zadržati na toj funkciji.

Puno se imena spominje kao mogući kandidati za trenera njemačkog prvaka, a pojedini strani mediji istaknuli su dva stručnjaka, jedan od njih bi bio veliko iznenađenje.

Naime, riječ je o Xabiju Alonsu, sjajnom veznjaku koji je karijeru završio 2017. pa se bacio u trenerske vode. Nema previše iskustva, vodio je mlađe kategorije Real Madrida, a trenutačno je na klupi B momčadi Real Sociedada. Možda bi u ovom trenutku Bayern bio preveliki zalogaj, ali nikad se ne zna...

  • +7
Bundesliga, Bayern – Borussia D. Izvor: EPA / Autor: LUKAS BARTH-TUTTAS

Drugi kandidat je Mauricio Pochettino koji je zadnjih godina napravio fenomenalne rezultate s Tottenhamom, ali ove sezone kao da je došlo do zasićenja pa mu nad glavom visi otkaz ili sporazumni raskid suradnje, a takvom raspletu mogao bi pridonijeti interes Bayerna.