MOLITVA NA TRAVNJAKU

Bayern počeo puniti mreže uz Božju pomoć

17.03.2012 u 15:42

Bionic
Reading

Rijeka golova iz dviju posljednjih Bayernovih utakmica, protiv Hoffenheima u Bundesligi (7-1) i Basela u Ligi prvaka (7-0), nije isključivo plod ovozemaljskih okolnosti

U njemačkoj se javnosti pojavila priča o Michaelu Bichleru, župniku iz Wurmannsquicka, mjestašca iz bavarskog okruga Rottal-Inn, inače strastvenom navijaču bavarskog kluba.

Pretprošlog je tjedna 50-godišnji duhovnik obišao Allianz Arenu u skupini turista, što je iskoristio za iscjeliteljsko djelovanje: blagoslovio je travnjak i svlačionicu domaće momčadi. Travnjak je pritom poškropio dvjema litrama svete vodice, kojom je posvetio i svlačionicu.

'Gospode, čuj moju molitvu: molim Te da FC Bayern München ponovno igra uspješno na ovom stadionu te da uspješno prolazi iskušenja koja mu slijede', citira molitvu na licu mjesta bavarski Passauer Neue Presse.

'Izgleda da je Svevišnji uslišao moje molitve', izjavio je naknadno za isti list svećenik otkrivši također da je ciljano molio za Bayernov trijumf u Ligi prvaka i Njemačkome nogometnom kupu (DFB-Pokal); u Bundesligi će ga, kaže, zadovoljiti i drugo mjesto.

Iz bavarskog su kluba, čim su doznali za priču, zahvalili svom navijaču na duhovnim naporima koje je uložio u pomoć klubu te ga pozvali kao gosta na jednu od predstojećih domaćih utakmica.

'Ako ću uspjeti doći, bit će to za mene premijera na Allianz Areni. U dane kad Bayern igra svoje bundesligaške utakmice, ja sam obično zauzet misnim slavljem', rekao je Bichler.