PETORKA GODINE

Batur: Teško ćemo protiv Zagrebovih tornjeva

09.02.2011 u 23:06

Bionic
Reading

S obzirom na sastav kojim su pri dolasku u Zagreb raspolagali, Zadranima su tek rijetki davali i zrno šanse protiv snažne Cedevite. Ipak, mladost s Kalelarge napravila je košarkaški pothvat godine i borit će se za naslov

Zadrani su čitav dvoboj protiv Cedevite odigrali s istom petorkom, bez ijedne zamjene, a pobijedili su košem Batura za 83:82 u zadnjoj sekundi dvoboja. Jesu li dečki uopće mogli zamisliti ovakav rasplet?

'Jesmo, vjerovali smo u pobjedu. Pa uzeli smo stvari za dva dana, nismo ovdje došli izgubiti', rekao je poslije dvoboja Batur, koji je pobjednički koš zabio u 'haklerskom' stilu, probivši prvu liniju obrane i pogodivši iz skoka jednom rukom.

'Ovo mi je najljepši dan u životu, nema dvojbe. Stisnuli smo i pobijedili kada su rijetki mislili da možemo. Svi zovu i čestitaju, ali mi čekamo finale', dodao je Batur nakon što su on i suigrači odgledali drugi polufinale na jednoj gimnastičkoj spravi u kutu dvorane.

Zadar je u ovakvom sastavu igrao jer im je bivši igrač Boisa blokirao račun i nisu mogli nastupiti igrači koji su dovedeni ove sezone. Taj se dogovor teoretski još može postići uoči finala.

'Ne znam može li se što riješiti preko noći, nama ništa nisu govorili.'

U finalu ih čeka Zagreb. Je li ostalo snage za novu bitku?

'Umorni smo malo, ali nećemo se predati. Ipak, bit će teško protiv Zagreba, posebno u reketu. Oni imaju Kasuna i Žorića i ne znam kako im možemo parirati samo s jednim visokim igračem, Bilanom', realno rezonira Batur.

Kako god taj dvoboj završi, oni su svoje već napravili. Pokazali su srce i znanje i sigurno bi zadarska legenda Krešo Ćosić, po kojemu turnir i nosi ime, bio ponosan na pomladak kluba kojemu je donio slavu. U toj petorci (Car, Olivari, Batur, Marčinković i Bilan) samo je Marko Car stariji od 21 godine i napokon je na vidjelo došlo da se i domaćim snagama može postići kvalitetan rezultat. Da se ovakva 'nezgoda' Zadru dogodila ranije, možda bi klub danas imao manje dugove izazvane dovođenjem skupih igrača 'na žeton' i ne bi tavorio na dnu regionalne lige.

Završnica i Baturov koš za finale