klubu fali novaca

Barcelona naišla na problem zbog kojeg se mora odreći Ivana Rakitića?

15.05.2019 u 17:13

Bionic
Reading

Španjolski dnevnik Marca tvrdi kako Barcelona namjerava potrošiti čak 265 milijuna eura u ovom prijelaznom roku, a da bi to mogla ostvariti, mora prodati neke od svojih zvijezda, među kojima bi mogao biti i Ivan Rakitić...

Nakon neslavnog završetka pohoda na osvajanje Lige prvaka u Kataloniji nema mira, a španjolski mediji tvrde da se sprema veliki remont unutar svlačionice.

  • +7
La liga, Barcelona - Getafe Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Mnogo je onih koji nisu zadovoljili, a čak i neki koji su do dvoboja s Liverpoolom dobivali pozitivne kritike poput Ivana Rakitića odjednom su u očima javnosti postali višak.

Dnevnik Marca tvrdi kako klub namjerava potrošiti čak 265 milijuna eura na pojačanja tijekom ljetnog prijelaznog roka, a da bi došao do potrebnog novca, neki će morati napustiti svlačionicu.

Jedini kojeg Barcelona nikako nije spremna prodati je Leo Messi, a među četvoricom glavnih kandidata za prodaju nalazi se i naš Rakitić na kojem bi klub mogao zaraditi 50 milijuna eura, ako bude postignut dogovor s Interom.

Želja uprave i navijača je odlazak osporavanog Philippea Coutinha koji nije zadovoljio, a mogao bi u blagajnu donijeti stotinjak milijuna eura, tu je i Samuel Umtiti sklon ozljedama koji vrijedi 40 miljuna, dok u Barci sanjaju da bi i za Cilessena mogli dobiti čak 30, što se za zamjenika Ter Stegena čini malo nerealnim.

Igrači koji su na posudbi, Andre Gomes i Denis Suarez također bi trebali biti prodani pa čak i 22-godišnji Brazilac Malcolm kojeg se najavljivalo kao važnu zvijezdu budućnosti.

Osim De Jonga koji je već kupljen, želja je kupiti drugog Ajaxovog dragulja, Matthijsa De Ligta za 70 milijuna eura te slavnog Antoinea Grizmenna za 120 milijuna, a traži se i novi lijevi bek.

U svakom slučaju, prometno bi moglo biti u Barceloni ovog ljeta, nakon sezone koja je donijela nove klupske uspjehe na španjolskoj sceni, ali i nastavak čekanja na europsku titulu, osvojenu zadnji put 2015. godine...