financije su problem

Barcelona je predstavila dva velika pojačanja, ali razloga za slavlje nema; pitanje je kada će novi igrači uopće smjeti zaigrati za Katalonce?

07.07.2022 u 09:15

Bionic
Reading

Prelazni rok tek se zahuktava, a na Nou Campu mogu se pohvaliti s dva nova igrača. Istina, za njihove dolaske znalo se još od ožujka, no sada su transferi napokon i realizirani, pa se Kataloncima nije dogodilo isto što i Realu s Mbappéom. Novi dvojac koji je stigao u Barcelonu su Franck Kessié i Andreas Christensen

Franck Kessié i Andreas Christensen i službeno su predstavljeni kao novi igrači Barcelone, a u ovaj klub stigli su iz Milana odnosno Chelseaja kao slobodni igrači.

Joan Laporta najavio je nove dolaske, a navijači Barcelone s nestrpljenjem očekuju potpis Roberta Lewandowskog. Međutim, u klubu i dalje nije blistava situacija.

Naime, zna se da Barcelona ima velike financijske probleme zbog čega je prošlog ljeta tražila načine kako registrirati nove igrače. Katalonci se s istim problemima susreću i u ovom prelaznom roku.

Španjolski mediji pišu da Barca ne može registrirati Kessiéja i Christensena dok ne proda nekoliko igrača ili ponovno smanji plaće pojedinim nogometašima.

Smanjenje plaća omogućilo je katalonskom klubu prošle godine registraciju novih igrače, ali teško je očekivati da će ga to spasiti i sada. Zbog toga se očekuje kako će Barcelona prodati nekoliko igrača, među kojima i nekog od tzv. 'kapitalaca' kako bi napravila (financijski) prostor za nova pojačanja.

Dok to ne napravi, Barcelona neće moći registrirati nove igrače, kao što je to već slučaj s dvojcem koji je ovog tjedna stigao na Camp Nou.