delfini podigli formu

Barakude su ih na Igrama u Tokiju lako dobile, ali vaterpolisti Srbije na kraju su ipak zasluženo obranili olimpijsko zlato iz Rija; ovakav rasplet nije se očekivao

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 08.08.2021 10:56
  • Objavljeno 08.08.2021 u 10:56
Bionic
Reading

Vaterpolisti Srbije obranili su naslov olimpijskih pobjednika iz Rio de Janeira i pobjedom 13:10 (6:3, 2:4, 2:2, 3:1) u finalu protiv Grčke osvojili posljednje zlatno odličje na 32. Olimpijskim igrama u Tokiju. Ovakav rasplet završnice vaterpolskog turnira zaista se nije mogao očekivati...

Podsjetimo, hrvatski vaterpolisti pobijedili su olimpijskog pobjednika Srbiju 14:12 u utakmici 4. kola u skupini B te su time osigurali plasman u četvrtrfinale olimpijskog turnira u Tokiju. Ta utakmica bila je znak podizanja forme Barakuda, ali poraz od Španjolske u zadnjem kolu pogurao je Hrvatsku na drugo mjesto u skupini i jačeg protivnika u četvrtfinalu.

No, Mađarska se pokazala kao teška prepreka i usprkos sjajnoj igri protiv Srbije na koncu je Hrvatska osvojila peto mjesto.

U finalnoj utakmici srpski vaterpolisti su odlično otvorili utakmicu i vrlo efikasnu prvu četvrtinu završili vodstvom 6-3. Grci se u svom prvom olimpijskom finalu nisu predavali pa su do poluvremena smanjili zaostatak na samo jedan gol (7-8), a s istim su zaostatkom ušli i u zadnju četvrtinu.

U prvoj minuti posljednjeg dijela utakmice Grci su izjednačili na 10-10, ali su u preostalih sedam i pol minuta ostali bez realizacije, dok su srpski vaterpolisti postigli dva pogotka s igračem više i jedan iz peterca te tako došli do obrane zlata osvojenog u Rio de Janeiru, kad su u finalu bili bolji od Hrvatske (11-7).

U finalu je Grcima presudila realizacija igrača više koja je kod njih bila 6/15, a kod Srbije 6/9. 

Dvostruke olimpijske pobjednike su sa po tri pogotka predvodili Dušan Mandić, Nikola Jakšić i Andrija Prlainović, a po dva su postigli Duško Pijetlović i Filip Filipović. Branislav Mitrović je imao osam obrana.

Kod Grka su po dva pogotka postigli Dimitrios Skoumpakis, Ioannis Fountoulis i Angelos Vlachopoulos.

U utakmici za broncu Mađarska je pobijedila Španjolsku sa 9-5.  

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal