MAMIĆU ODBIJENICA

Balaban i Šokota u Dinamu do kraja sezone

10.03.2009 u 14:16

Bionic
Reading

Kao što su najavili prošlog tjedna, u utorak su braća Mamić počela pregovore s igračima kojih se žele riješiti. No to očito neće ići baš tako glatko s obzirom na to da su i Balaban i Šokota odbili otpremninu i da će do kraja sezone odrađivati ugovorne obveze

Nakon prošlotjednog usmenog otkaza treneru, njegovim pomoćnicima te igračima Bošku Balabanu i Tomi Šokoti, danas je u maksimirskim kancelarijama počeo mukotrpni proces - raskidanje ugovora. Budući da Balaban i Šokota imaju valjane ugovore do 2010, a trenutačno nisu u situaciji pronaći novi klub jer su ih maksmirski čelnici izbacili iz ekipe kada je prijelazni rok već bio gotov, jasno je da ni igrači ne žele odstupiti od ranijeg dogovora.

Prvi je kod Mamića na razgovoru bio Boško Balaban.

'Ostajem u Dinamu, gdje ću trenirati do kraja sezone. Jasno je kako je ova sezona za mene gotova, a ionako ne mogu naći novi angažman', objasnio je Balaban.

Nakon Balabana na red je došao Tomo Šokota koji se u razgovoru sa sportskim direktorom Zoranom Mamićem zadržao tek par minuta. Ni oni nisu ništa dogovorili, a Šokota je zahtijevao da mu se dâ pismena izjava kluba o njegovu statusu.

'Želio sam da se rastanemo kao prijatelji, ali Zdravko Mamić nije želio razgovarati sa mnom. Nije mi jasno zašto to sada ne želi. To je njegovo pravo, ali imam i ja svoja prava iz ugovora. Rekli su da kasnije svratim po taj papir', razočaran je bio Šokota.

'Doista ne znam koji su razlozi tome, ali se dobro zna što sam napravio za Dinamo. Došao sam kao besplatni igrač u Maksimir', naglasio je Šokota, kojem kao rođenom 'dinamovcu' i igraču koji je uslišao Mamićev vapaj da se vrati iz dobrostojećeg Porta, nije jasno što se to događa u klubu.

'Rođen sam u Zagrebu, a u Maksimiru sam od osme godine. Mislim da sam zbog toga zaslužio da se rastanemo kao ljudi'.