ovo mu neće proći

Bahati Kylian Mbappe opet šokirao; otkriveno koliko milijuna eura traži za potpis

05.07.2023 u 13:10

Bionic
Reading

Kylian Mbappe (24) nastavlja svoju sad već pomalo i bolesnu igru oko mogućeg odlaska iz Pariza. Jedno je jasno, PSG ne želi pristati na njegove ucjene, a sad ga više ni u Realu ne shvaćaju ozbiljno, posebice nakon što su otkriveni njegovi zahtjevi

Čelni ljudi PSG-a pregovaraju s Kylianom Mbappeom (24) o tome postoji li mogućnost da francuski reprezentativac produži ugovor s klubom iz Pariza.

Tako sportski dnevni list L'Equipe navodi da su Mbappeovi zastupnici i PSG pokušali definirati kakva je njegova budućnost u klubu u sezoni koja dolazi. Problem? Pa to što nema gotovo niti jedne točke u kojoj bi se obje strane složile!

Mbappe ima ugovor s PSG-om do kraja lipnja 2024. godine, a prije nekoliko tjedana je obavijestio čelnike kluba da nema namjeru aktivirati klauzulu prema kojoj bi produžio vjernost klubu do kraja lipnja 2025. godine.

I tu je automatski nastao totalni kaos koji traje do današnjeg dana jer bi Mbappe, ako ostane ovako, na kraju sljedeće sezone kao slobodan igrač mogao napustiti Park prinčeva. A to znači da PSG ne bi zaradio niti centa na njegovom transferu! Dodatni je problem to što se Mbappe obvezao da neće napustiti klub bez odštete, a učini li to PSG bi se našao u nepremostivim financijskim problemima jer ne bi mogao ispuniti sve kriterije financijskog fair-playa!

PSG sad ima dvije mogućnosti - ili prodati Mbappea do kraja kolovoza ili mu ponuditi novi, još bogatiji ugovor.

A tu je bahati Kylian Mbappe ponovno došao 'na štih'. Njegovi su predstavnici potvrdili kako je glavni uvjet za potpis - 240 milijuna eura na ime bonusa za vjernost!

Da, samo da bi potpisao, za bilo koga, Mbappe traži 240 milijuna eura! Plus ugovor, plaća i bonusi!

Podsjetimo, Mbappe je za aktualni ugovor s PSG-om, kojeg je potpisao u rujnu 2022. godine dobio godišnju plaću od 72 milijuna eura (za tri sezone to je 216 milijuna eura), a za sam potpis ugovora isplaćeno mu je još 180 milijuna eura!

Uz sve to ima i zajamčeni 'bonus za vjernost' i to za svaku sezonu koju odradi na Parku prinčeva - 70 milijuna eura dobio je nakon prve godine, 80 nakon druge i 90 milijuna eura nakon treće godine ugovora. Kad sve zbrojimo, dobijemo iznos od 636 milijuna eura koliko je PSG platio Mbappea!

Marca navodi da je predsjednik Real Madrida Florentino Perez, kad je čuo za ovaj Mbappeov zahtjev, samo zakolutao očima i odustao od daljnjih pregovora. Sad je svima napokon jasno da nitko više u Real Madridu vjeruje da će ovog ljeta uspjeti potpisati Mbappea. Dobiti ga mogu samo ako potpiše predugovor nakon što bude mogao pregovarati od 1. siječnja 2024.

No, 'u igri' je navodno i dalje Liverpool koji je spreman 'riskirati' oko 300 milijuna eura za Mbappea. Pitanje je samo želi li Mbappe na Anfield jer 'redsi' ove sezone neće igrati Ligu prvaka, čekaju ih 'izazovi' Europske lige. A Mbappea 'drugi razred' europskog nogometa jednostavno ne zanima...