TABOR POD ZAPADOM

Bad Blue Boysi zauzimaju Maksimir

07.04.2011 u 21:22

Bionic
Reading

Nakon što je zagrebački Dinamo najavio održavanje sjednice Skupštine za idući utorak navijači su se odlučili za novi prosvjed protiv načina vođenja svog najdražeg kluba

Tijekom zadnje sjednice, 22. prosinca prošle godine, pred zapadom je prosvjedovalo oko tri tisuće navijača, no u ovom slučaju prosvjedne aktivnosti su proširene.

'Već u nedjelju oko 18, 19 sati počet ćemo se okupljati pred stadionom i kontinuirano ćemo prosvjedovati sve do isteka skupštine dva dana kasnije', potvrdio je vijest koja je brzo prostrujala gradom jedan od inicijatora Tomislav Glušić.

'Naravno da će prosvjed biti nenasilan, kao i svi naši potezi u posljednje vrijeme kojima pokušavamo upozoriti na nepravilnosti u vođenju Dinama. Ostajemo pri legalnim i zakonitim metodama sve dok se naši zahtjevi ne usvoje.'

Iz kluba su još ranije najavili da će udovoljiti zahtjevima navijača koje je sročila inicijativa Zajedno za Dinamo, ali BBB-i i ostali dinamovci se u rezultate žele sami uvjeriti.

'Naše je zakonsko pravo da kao članovi kluba smijemo prisustvovati sjednici i ponovno ćemo odabrati dva ili tri predstavnika koji će zatražiti ulaz. Nadam se da neće ponovno biti odbijeni, jer bi se time ponovno kršio zakon. Očekujemo da svaki član kluba, sukladno zakonu, može biti biran i da ima pravo birati, da se statut kluba uskladi sa zakonom, da skupštine i izvješća napokon budu javni i da klub na tim temeljima ponovno postane ponos Zagreba i svojih navijača', zaključuje Glušić.

Dakle, u nedjelju predvečer pred stadionom će niknuti mali kamp. Neki navijači, kojima to obveze dozvoljavaju, tamo planiraju provesti dva puna dana, neki će dolaziti povremeno, a organizatori se nadaju da će se do utorka kontinuirano omasovljavati i da će u vrijeme sjednice prisutne biti tisuće.

Događaji ispred stadiona u vrijeme skupštine krajem prošle godine