na čiju dušu?

Bad Blue Boysi dali si truda i prekrasnim grafitima odali počast Vukovaru i svim hrvatskim žrtvama, a onda im ga prebojali i 'oduzeli'

28.10.2021 u 17:59

Bionic
Reading

U jednom zagrebačkom naselju, gdje živi i dosta hrvatskih branitelja, na HEP-ovom objektu bili su nacrtani grafiti posvećeni Vukovaru i svim hrvatskim žrtvama

Dinamova navijačka skupina Bad Blue Boysi, među kojima je mnoštvo onih koji su sudjelovali u domovinskom obrambenom ratu, dala si je truda te je o svom trošku ukrasila HEP-ovu trafostanicu na Laništu.

Uz vukovarski simbol Vodotoranj, hrvatsku zastavu i memorijalno groblje koji podsjećaju na žrtve velikosrpske agresije na jednom zidu, poruku Bad Blue Boysa na drugom zidu 'Neka živi Dinamo i majka Hrvatska', posvetu 204. brigadi na trećem zidu, odnosno generalu Praljku na posljednoj strani, taj je objekt dobio posve drugačiju dimenziju.

Kako nam kažu iz izvora bliskih BBB-ovcima, prije nego su se uopće upustili u akciju, od vlasnika objekta, u ovom slučaju HEP-a, tražili su dozvolu za crtanje po njemu.

Kako Nova TV doznaje, odluku o uklanjanju murala s trafo-stanice donio je gradski Ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, a sve po prijavi jedne građanke za koju je 'sadržaj bio neprimjeren'.

Naravno, mnogi su ogorčeni takvim postupkom, posebno u ove dane, kada se približava obljetnica stradanja Vukovara.

Hrvatski suverenisti održali su u četvrtak na mjestu nekadašnjeg murala tiskovnu konferenciju.

Tom prilikom istaknuli su kako Hrvatski suverenisti 'nikada neće dopustiti da se gaze svetinje i simbolika pobjedničke hrvatske vojske'.

'Osuđujemo i oštro dižemo glas protiv ovoga čina uništenja sjećanja na žrtve Domovinskoga rata. Odlučno stojimo uz hrvatske branitelje i sve one koji znaju što se događalo u Domovinskom ratu - neke stvari možemo oprostiti, ali nikada nećemo zaboraviti, a za Hrvatsku ćemo se nastaviti i u miru boriti', poruka je tiskovne konferencije na kojoj su govorili članovi predsjedništva Davorin Karačić, Frano Čirko i Marko Milanović Litre.

HEP kućica s izbrisanim grafitom Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album