OI, ATLETIKA

Bacači Haklits i Mulabegović ostali bez finala

03.08.2012 u 14:38

Bionic
Reading

Danas su na taletskim borilištima bacačke discipline, a hrvatski muški dvojac, koji je nastupio tijekom prijepodnevnih sati, nije imao previše sreće. No, zato se nadamo da će sandra perković navečer popraviti dojam

Hrvatski kladivaš Andras Haklits ostao je kratak za finale u kvalifikacijama na Olimpijskim igrama u Londonu. Njegov jedini ispravan hitac doletio je na 70.61 metar.

Haklits je završio na 16. mjestu u kvalifikacijskoj skupini A. Norma za finale iznosila je 78 metara, odnosno ondje je vodilo 12 najboljih rezultata, tako da je hrvatski rekorder rodom iz Mađarske ostao bez finala i prije nastupa B skupine.

U London je Haklits došao s tek 37. najboljim rezultatom sezone (73.86), a lošu je formu potvrdio u kvalifikacijama ostvarivši jedini ispravni hitac u drugoj seriji. Najbolji rezultat kvalifikacijske skupine A ostvario je Japanac Koji Murofushi koji je dobacio kladivo na 78.48 metara. Podsjećamo, Haklits je na OI u Pekingu osvojio deseto mjesto, a osobni mu rekord iznosi 80.41 metar.

Konačni Haklitsov poredak bit će poznat nakon nastupa B kvalifikacijske skupine.

Ranije tijekom dana nastup u finalu nije uspio izboriti hrvatski bacač kugle Nedžad Mulabegović čiji je rezultat 19.86m bio dovoljan za 18. mjesto u kvalifikacijama dok je 12 najboljih izborilo finale.

Najbolji hrvatski bacač kugle je završio deveti u kvalifikacijskoj skupini B, a svoj je najdalji hitac bacio u drugom pokušaju. U prvom je bacio 19.18, a u trećem 19.72 metara.

Mulabegović u kvalifikacijama nije uspio ponoviti svoj najbolji rezultat sezone (20.66), koji bi mu donio plasman u finale. No, valja reći i da je uoči natjecanja imao problema s ozljedom budući je istegnuo prsno-rameni dio mišića desne ruke.

Najbolji rezultat kvalifikacija ostvario je Amerikanac Reese Hoffa koji je bacio 21.36 metara, dok je kao posljednji, 12. večerašnji finale (21.30h) izborio Tajvanac Ming-Huang Chang (20.25m).

Večeras s početkom u 21.35h na rasporedu su kvalifikacije u ženskom bacanju diska u kojima nastupa hrvatska rekorderka i dvostruka europska prvakinja Sandra Perković