RASIST ILI NESHVAĆEN?

Austrijanci zbog repanja izbacili srpskog talenta

22.09.2011 u 16:28

Bionic
Reading

Mladi srpski nogometaš Nikon Jevtić, član austrijskog prvoligaša Wiener Neustadta, suspendiran je iz ekipe zbog rasističkih izjava, objavilo je u četvrtak vodstvo kluba

Osamnaestogodišnji Nikon Jevtić, Srbin koji je rođen u Velikoj Britaniji, suspendiran je jer je na Youtubeu objavljivao pjesme rasističkog sadržaja, koje je sam komponirao.

Nikon, s nadimkom 'El Maestro', debitirao je za bečku Austriju prije nego je igrao za mladu ekipu španjolskog prvoligaša Valencije i bundesligaša Schalkea 04. Prošle godine se vratio u Austriju i priključio se klubu Wiener Neustadt, koji je trenutačno osmi u prvenstvu.

Već kao 15-godišnjak privukao je pozornost lovaca na talente, ali tri godine kasnije 'zaglavio' je u Austriji. Osebujni mladić nije se sveo samo na nogomet, iako još uvijek slovi kao velika perspektiva, već je razvijao i svoju alternativnu ljubav - repanje. Većinom pjeva na srpskom i obrađuje teme iz neposrednog kuta. Izravno i bez uvijanja, koristeći psovke. Ipak, na dostupnom kanalu nismo pronašli rasistički sadržaj već samo beskompromisnu borbu protiv žalosnog sistema koji nas okružuje. Naprotiv, u svojim  komentarima protivi se rasizmu.

Jedna od gomile srodnih pjesama u kojoj je teško naći išta sporno. Rasizam ili cenzura?