ODLIČAN MITING

Atletska elita na Hanžeku, Sandri bonus ali....

22.08.2013 u 16:19

Bionic
Reading

Razgledavanjem stadiona Mladosti i konferencijom za novinare u ciljnoj ravnini atletske staze započeta je završna kampanja IAAF World Challenge mitinga Zagreb 2013 – 63. Hanžekovićevog memorijala.

Prema riječima direktorice Mitinga Ivane Brkljačić očekuje se nastup 40-ak osvajača medalja s nedavnog Svjetskog prvenstva u Moskvi, a predstavljene startne liste bacanja diska i Memorijalne utrke Boris Hanžeković jamče reprizu finala Svjetskog prvenstva na Savi.

Svjetskoj prvakinji Sandri Perković će, tako, suparnice biti osvajačice srebra i bronce iz Moskve, Francuskinju Melanie Robert-Michon i Kubanku Yarelis Barrios, kao i četvrta iz Moskve, Njemica Nadine Müller.

'Repriza finala Svjetskog prvenstva je i Memorijalna utrka na 110 metara prepone jer će u Zagreb stići sva tri osvajača medalja iz Moskve, zlatni i srebrni Amerikanci David Oliver i Ryan Wilson, te brončani Rus Sergej Šubenkov, a društvo na startu pravit će im i bivši svjetski rekorder, te olimpijski pobjednik iz Pekinga 2008., Kubanac Dayron Robles', rekla je Ivana Brkljačić.

'To što će sa svim tim zvijezdama nastupiti 480 finalista Erste Plave lige, u kojoj je nastupilo više od 4000 osmoškolaca iz cijele Hrvatske, najviše je što je Hanžekovićev memorijal dao hrvatskoj atletici i njezinoj popularizaciji', naglasila je direktorica Mitinga.


Gradonačelnik Milan Bandić posebno se osvrnuo na nastup najbolje svjetske diskašice Sandre Perković, čije rezultate smatra čudesnima.

Četvrtak 29. kolovoza 2013. započet će prodaja ulaznica za ovogodišnji IAAF World Challenge Zagreb 2013, Memorijal Borisa Hanžekovića, koji će se održati 3. rujna 2013.

Ulaznice će se moći kupiti na prodajnom mjestuu Športskom parku Mladost, Jarunska 5 od 29.08. - 2.09.2013. od 16.00 - 20.00 sati,a na dan Mitinga 3.9.2013. od 14.00 - 18.00 sati.

'Ono što Sandra radi u bacanju diska posljednjih godina graniči sa znanstvenom fantastikom, to je teško i zamisliti, a kamoli ostvariti: da netko s 23 godine 'potaraca' – kako to ona meni kaže – sve svoje suparnice i osvoji sve što se osvojiti može!', rekao je Bandić, koji je najavio i posebnu nagradu ako Sandra na Savi prebaci 70 metara:

'Ako u Zagrebu prebaci 70 metara, onda ćemo se pobrinuti da joj za to isplatimo i dodatni bonus. Za najbolje ima novaca čak i u ovim recesijskim vremenima!'

'Ovaj miting hrvatska atletika treba jer već godinama ima svjetske klase uz koje se promoviraju Zagreb i Hrvatska. Stoga posebno zahvaljujem gradonačelniku Bandiću, jer ga realno nitko osim Grada Zagreba ne bi mogao organizirati', naglasio je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, Luciano Sušanj.

Direktor HAS-a i izbornik hrvatske reprezentacije Siniša Ergotić kazao je kako će osim Sandre Perković priliku nastupiti na 'Hanžeku', zmeđu ostalih, imati još troje naših reprezentativaca iz Moskve.

'To su Ana Šimić, koja će nastupiti u ženskom visu, disciplini koja je postala tradicionalna na ovom mitingu, te Marin Premeru u bacanju kugle i Ivan Horvat u skoku s motkom, koji će imati priliku iskupiti se za lošiji nastup u Moskvi. Također bih se zahvalio organizatorima što su u program uvrstili B utrke na 100 i 400 metara u kojima će nastupiti veliki broj naših mladih atletičara, što nam je vrlo bitno s obzirom da nam je želja do Europskog prvenstva u Zürichu sljedeće godine formirati barem dvije štafete koje bi tamo nastupile', rekao je Ergotić.