ČUDO IZ ŠVEDSKE

Atletika dobila novu nevjerojatnu zvijezdu: To s 18 godina ni Bubka nije radio!

08.05.2018 u 06:34

Bionic
Reading

Švedski skakač s motkom Armand Duplantis preskočio je u Louisiani 5,93 metara i postavio novi juniorski rekord te sa samo 18 godina ogromnim koracima grabi prema vrhu svoje discipline...

Atletika čini se dobiva novu nevjerojatnu zvijezdu. Riječ je o švedskom tinedjžeru Armandu Duplantisu koji u svojim godinama radi čuda kakva ni Sergej Bubka svojedobno nije radio.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Naime, sa samo 18 godina ovaj skakač s motkom s lakoćom preskače visine koje većina profesionalnih kolega samo može sanjati, a ove subote u Lousiani skočio je 5,93 metara i tako postavio novi juniorski rekord svijeta. U zadnjih godinu dana popravio je stari rekord za gotovo 20 centimetara.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Armandu je otac Amerikanac, a ovo je bio njegov oproštaj nastup za srednju školu Lafayette.

'Bio je to moj posljednji skok za Lafayette i drago mi je da je sve završilo na savršeni način,' zaključio je talentirani tinejdžer.

Time je postao i drugi najuspješniji skakač sezone, odmah iza svjetskog rekordera Renauda Lavilleniea, a kako stvari stoje, Francuz koji je uspio nadvisiti Bubku i 2014. godine skočiti 6,16 metara u budućnosti bi također mogao biti nadmašen.

Za Duplantisa rekordi nisu novost, jer od svoje šeste godine ih obara za svaku dobnu skupinu u kojoj nastupa.

Dosad se nije natjecao na velikim seniorskim natjecanjima, no Duplantisovo vrijeme tek dolazi. Bez sumnje će biti jedna od zvijezda Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine...