ZANIMLJIVI PODACI

Atletico promijenio povijesne knjige Liverpoola; neke stvari su se 'Redsima' i Jürgenu Kloppu dogodile po prvi puta u životu

13.03.2020 u 07:50

Bionic
Reading

Madridski Atletico izbacio je branitelja naslova Liverpool u osmini finala Lige prvaka slavljem 3:2 u produžecima uzvrata na Anfieldu, a domaća momčad i njezin trener Jürgen Klopp ostvarili su po prvi puta neke negativne statističke podatke

Ovo je drugi puta u povijesti da je Liverpool kod kuće zabio dva ili više gola te izgubio utakmicu. Doduše, ova je bila u produžecima, a prva momčad kojoj je to uspjelo bila je Udinese (2:3) u Europskoj ligi 2012. No Liverpool je protiv Atletica po prvi puta poražen u Uefinom natjecanju nakon što je imao dva pogotka prednosti.

Isto tako ovo je po prvi puta da je Liverpool ispao u nokaut fazi (na dvije utakmice) pod vodstvom Jürgena Kloppa. Pod njegovom trenerskom palicom, 'Redsi' su čak deset puta zaredom (uključujući kvalifikacije) prošli takve oglede na dva susreta.

Dodajmo da Liverpool nije pao u Ligi prvaka u osmini finala od davne 2006. (Benfica), a zanimljivo je to što je i te godine, kao i ove sezone bio branitelj naslova.

  • +9
Liverpool - Atletico M., osmina finala Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Bio je to i prvi domaći poraz Kloppa u Ligi prvaka od kada je trener Liverpoola. Do dvoboja s Atleticom omjer je bio impresivan – 11 pobjeda i četiri remija. Ali ponavljamo, izgubljena utakmica došla je u produžecima, ako se gleda samo regularnih 90 minuta njemački strateg je i dalje nepobjediv na Anfieldu.

I dodajmo podatak da je dvostruki strijelac Marcos Llorente tek drugi igrač u povijesti Atletica koji je dva puta zatresao mrežu u Ligi prvaka kao rezerva, a prije njega to je još izveo Sergio Aguero protiv Chelsea u studenom 2009.