SVIMA ĆE NEDOSTAJATI

Arsenal se sa stilom oprostio od Dudua

21.07.2010 u 22:28

Bionic
Reading

Nekoliko sati nakon Šahtara realizaciju transfera Eduarda da Silve objavio je i londonski Arsenal. U posljednjem obraćanju svom igraču službeno glasilo je nahvalilo igračke i ljudske kvalitete hrvatskog reprezentativca

Arsenal.co.uk je utvrdio da je visina odštete poslovna tajna te je podsjetio da je Dudu u 67 nastupa u njihovom klubu zabio 20 golova u službenim dvobojima. Od toga 12 u prvoj sezoni, prije one nezaboravne ozljede.

Podsjećaju i na njegovu statistiku iz Dinama (73 gola u 111 nastupa) te na podatak da je Eduardo prvi igrač koji je u hrvatskom derbiju postigao hat-trick. Vremeplov vraćaju i na gol Burnleyu gležnjem koji je najavio njegov veliki povratak na terene, taj gol je bio proglašen najboljim u FA kupu te sezone.

Za kraj autori članka konstatiraju: 'Povratak nakon ozljede zadobivene u Birminghamu spomenik je njegove ljudske snage, a uz to ga krase i karakter te odlučnost koji će nedostajati svima vezanima za Arsenal.'

Za kraj su zahvalili Eduardu za sve učinjeno u njihovom dresu te su mu zaželjeli sreću u ostatku karijere i života. Pozdrav od kojega mnogi mogu učiti.

Teško da će ga kasnije nazivati nezahvalnim balavcem kao što je to bio slučaj nakon odlaska iz njegovog matičnog kluba.

Kapetanska vrpca, volej iz snova - dvoboj za pamćenje