ODBIO POTPISATI UGOVOR

Arsenal ostaje bez kapetana; odlazi u United ili Barcu!

04.08.2014 u 14:39

Bionic
Reading

Thomas Vermaelen (28), belgijski je reprezentativni stoper i kapetan Arsenala koji je nakon prošlosezonske ozljede izgubio mjesto u prvoj momčadi. Nakon što je odbio novi ugovor, izvjesno je da će otići. Prvi u redu su United i Barcelona

Kako ima još samo jednu godinu prije isteka ugovora, Thomas Vermaelen gotovo će sigurno ovoga ljeta napustiti redove Topnika. Prošlih je godina bio kapetan u Wengerovoj momčadi, ali sada je odbio potpisati novi ugovor, jer nije zadovoljan činjenicom da je prvi stoperski dvojac kluba tandem Koscielny-Mertersacker.

Kako mu slijedeće ljeto ističe ugovor, Wenger neće htjeti ostati bez odštete, pa je poprilično sigurno da će belgijski reprezentativac ovoga ljeta otići put Barcelone ili Manchester Uniteda, dva kluba koja su dosad pokazali veliki interes.

Svojim karakteristikama, odgovara ono što Van Gaal zahtjeva od stopera, koji je ovoga ljeta ostao bez Vidića i Ferdinanda, dva igrača koji su godinama bili okosnica klupske obrane. Barcelona je ostale bez Puyola, doveli su Mathieua, ali Luis Enrique izrazio je želju za dolaskom još jednog braniča. Kako je Vermaelen tehnički vrlo kvalitetan igrač (prošao školu Ajaxa), a pritom je i lijevak, idealan je kandidat za Barcelonu.

Koji će klub biti uspješniji u pregovorima s Belgijancem ostaje da vidimo tijekom slijedećih dana ili tjedan. Vermaelen je u Arsenal došao 2009. iz Ajaxa, a koštao je 12 milijuna eura.