ODLAZAK VELIKANA

Armstrong definitivno rekao 'zbogom'

16.02.2011 u 16:50

Bionic
Reading

Najuspješniji američki biciklist, sedmerostruki pobjednik 'Tour de Francea' (1999-2005) Lance Armstrong u srijedu je i formalno potvrdio prekid svoje karijere, više od mjesec dana nakon što je u Australiji odvezao svoju posljednju utrku

Armstrong (39) je 1996. godine obolio od raka testisa, te je na dvije godine bio prisiljen prekinuti karijeru zbog liječenja. Nakon prvog povratka, u kolovozu 1998. godine, osvojio je sedam 'Toureva' zaredom, te potom objavio završetak karijere.

Nakon više od tri godine nenastupanja krajem 2008. je najavio svoj povratak kako bi 'podigao svijest ljudi o važnosti borbe protiv raka'. Prije dvije je godine zauzeo treće mjesto na 'Touru', dok je prošle godine najveću svjetsku utrku završio na 23. mjestu.

'Danas objavljujem svoje konačno povlačenje iz profesionalnog biciklizma kako bih se u potpunosti posvetio svojoj obitelji, borbi protiv raka i vođenju svoje humanitarne organizacije koju sam ustanovio još prije no što sam osvojio svoj prvi 'Tour', objavio je Armstrong.