nema mira na rujevici

Armada uoči Jadranskog derbija u potpunom ratu s čelnicima Rijeke

12.02.2019 u 08:49

Bionic
Reading

Sljedeće subote na Rujevici se od 15 sati igra (Arenasport 3) veliki Jadranski derbi. Rijeka dočekuje Hajduk, a obje momčadi u prošlom kolu upisale su pobjede, što je jamstvo da će optimizma biti i kod jednih i kod drugih

Naravno, kada je derbi u pitanju, važnu ulogu imaju navijači. Hajduku se taman posrećilo i nakon četiri utakmice na praznom Poljudu osjetili su što znači glasna podrška.

Za Rijeku se to ne može reći, iako je prošlog vikenda u Zaprešiću na sceni opet bila Armada.

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u

No, ljubav očito nije zaživjela jer nakon poruke iz kluba, da se 'Na Jadranski derbi može već za 20 kuna koliko košta ulaznica za sjevernu tribinu. Naime, za ogled protiv Hajduka, sjeverna tribina bit će otvorena za sve navijače po cijeni po 20 kuna. Sjeverna tribina dosad je bila rezervirana za članove HNK Rijeka ili KN Armada, ali za subotnji ogled protiv Hajduka bit će dostupna za sve navijače', iz KN Armade stiže priopćenje posve drugačijeg sadržaja.

  • +3
HT Prva liga, 20. kolo: Inter - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Radi još jedne igre 'klaunova' iz uprave voljenog nam kluba na čelu sa 'dvoličnim' predsjednikom dužni smo se ponovno obratiti svim našim članovima, navijačima Rijeke i široj javnosti. Klub navijača već godinama pregovara sa HNK Rijekom oko smanjenja cijene karata i pretplata, iz razloga da bi utakmice HNK Rijeke bile dostupnije osobama slabijeg imovinskog stanja, kao i još bitnije našim mlađim članovima. Na navedene upite odgovor je uvijek bio isti da su troškovi organizacije utakmice, te održavanja kampa i zamjenskog stadiona u sklopu njega preveliki i da su navedene cijene minimalne da bi se pokrili isti. Budući da danas taj isti nogometni klub pokušava na sve načine okrenuti ljude protiv navijačke skupine koja je uz ovaj klub bila u najtežim trenutcima njegove povijesti i bodrila ga bezrezervno po cijelom svijetu, te istu zamijeniti kako oni ih oni nazivaju 'istinskim navijačima', danas su te iste karte za 'derbi' sa Hajdukom snizili na 20kn. Slijedom navedenog poručujemo svima, a ponajviše 'predsjedniku' voljenog nam kluba i njegovim marionetama da Armadu nikada nećete maknuti, niti zamijeniti uvijek ćemo biti tu i držati do časti kluba i svojih ideala. Stoga, pozivamo sve naše članove stare i mlade da se okupimo u subotu na sjeveru zamjenskog stadiona i nastavimo bojkot šutnjom koliko god nam to teško bilo protiv mrskih nam rivala s juga. Očekujte nas na tribinama! Sami protiv svih!'.

Dakle, možemo samo zaključiti kako Armada više nije na istoj valnoj dužini s predsjednikom Miškovićem, a koji je razlog tome znaju samo oni. Možemo tek podsjetiti da su kola krenula 'nizbrdo' nakon naslikavanja Miškovića sa Zdravkom Mamićem, a sve uoči izborne skupštine Hrvatskog nogometnog saveza.