KOCKASTI SUTRA

Argentina možda, ostali pod velom tajne

23.10.2009 u 19:25

Bionic
Reading

U HNS-u skrivaju imena potencijalnih suparnika 'kockastih' kao zmija noge. Činjenica je da neodlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku našoj reprezentaciji otvara dosta mogućnosti za kvalitetne suparnike. I za dobru zaradu!

Hoće li Maradona, Leo Messi i ostatak društva uskoro stići u Hrvatsku? Teško je reći jer navodno ni HNS još ne zna tu informaciju. Zorislav Srebrić, glavni tajnik HNS-a, izvijestio je novinare da su šanse da Argentina sleti na Pleso ili Resnik oko 50 posto. A hoće li se taj postotak smanjiti ili povećati idućih dana, to zasad nitko ne zna.

'Puno je detalja koji se moraju dogovoriti da bi jedna takva reprezentacija stigla u Zagreb, od smještaja i financija do popisa zvijezda i igrača koji će nastupiti na obje strane. Zasad ne mogu reći da će Hrvatska igrati protiv Argentine', izjavio je Srebrić.

Ako je Argentina pod upitnikom, što reći o ostalim potencijalnim suparnicima? Vlatko Marković nije htio razgovarati o imenima, tek je nakon sjednice Izvršnog odbora HNS-a izjavio da se pregovara s nekima od najvećih svjetskih reprezentacija, a o kojima je točno riječ, nije se moglo ni naslutiti. No, zato se datumi odigravanja prijateljskih susreta znaju - to su 14. i 18. studenoga. Gdje i protiv koga, to je već druga priča. Očito nema veze što su te utakmice na rasporedu gotovo - sutra!

U trenucima kad nacija još uvijek tuguje za propuštenom prigodom za nastupnom na Svjetskom prvenstvu 2010, čini nam se da bi upravo imena eventualnih suparnika, a navodno nam se reprezentacije same nude, bila melem na ranu ljubiteljima nogometa. Sama činjenica da smo u idućih godinu dana slobodni i da nemamo službenih utakmica može se itekako dobro iskoristiti.

Financijski, HNS je neodlaskom u Južnu Afriku izgubio barem desetak milijuna eura, no dobar dio tog novca može se naplatiti momčadima koje će tražiti suparnike slične, primjerice, Srbiji. Htjeli to priznati ili ne, igramo sličan nogomet. Koliko će se, dakle, utržiti od utakmica koje nam tek slijede, ovisit će i o umješnosti službenika HNS-a. Važno je da potencijal postoji. Ipak je Hrvatska još uvijek osma reprezentacija svijeta!