SPEKTAKL U SAD-U

Argentina – Brazil 4:3, 'hat-trick' Messija

09.06.2012 u 23:31

Bionic
Reading

Na fantastičan je način sezonu zaključio najbolji svjetski nogometaš Leo Messi. Zabio je 'hat-trick' pri 4:3 pobjedi Argentine nad najvećim rivalom, Brazilom, u prijateljskoj utakmici u New Jerseyju

Pred 82.000 gledatelja na ispunjenom Stadionu MetLife u East Rutherfordu Brazilce je u vodstvo doveo Romulo na asistenciju Neymara u 23. minuti.

Unutar samo triju minuta, između 31. i 34., Messi je nakon asistencija Gonzala Higuaina, odnosno Angela di Marije sam izbijao pred Rafaela te kirurški precizno matirao Santosova vratara u obadvama navratima.

Olimpijska reprezentacija Brazila, koja se može pohvaliti sjajnim otporom protiv najjače moguće argentinske vrste, preokrenula je rezultat pogocima mladog Oscara i Hulka, koji je zabio nakon početničke pogreške vratara Sergija Romera.

Prije kraja utakmice Argentinci su preko Napolijeva stopera Federica Fernandeza izjednačili iz kornera u 76. minuti, da bi pet minuta prije kraja Messi nakon sjajne solo-akcije i pod gredu plasirane lopte s 18 metara udaljenosti postavio konačan rezultat.

Barceloninom je genijalcu to bio ukupno 82. pogodak postignut ove sezone u svim nastupima za katalonsku i argentinsku momčad.