STRAVA I UŽAS

Arenu koja čeka Hrvatsku i Brazil već zovu 'stadion smrti'

31.03.2014 u 11:16

Bionic
Reading

Brazil je domaćin najvećeg nogometnog turnira, no on će ostati upamćen i po brojnim tragedijama koje su se dogodile za vrijeme izgradnje infrastrukture potrebne za održavanje World Cupa.

Kao što smo pisali za vikend je poginuo radnik na stadionu Itaquerao u Sao Paulu koji će ugostiti prvu utakmicu prvenstva između domaćina Brazila i Hrvatske. To je već treća osoba koja je izgubila život na tom 226 milijuna funti vrijednom zdanju i nije čudno što ga mediji počinju nazivati 'stadion smrti'.

Nesretnik je pao s visine od oko osam metara te je preminuo nekoliko sati kasnije u bolnici. Prije njega su na ovom stadionu u studenom smrtno stradala dva radnika koja su pala sa skele.

'Izražavam duboko žaljenje i sućut zbog tragičnog gubitka radnika na Areni Sao Paulo. Moje misli su s njegovom obitelji i kolegama,' napisao je na društvenoj mreži glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke.


Sućut je izrazio i brazilski ministar sporta koji je dodao kako je pokrenuta istraga oko cijelog slučaja.

Inače, ovo je osma smrt radnika na jednom od stadiona. Sedam je život izgubilo u nesreći dok je jedan preminuo od srčanog udara.

Dodajmo kako radnici rade u teškim uvjetima u tri smjene pošto su probijeni svi rokovi. Naime, Brazil je obećao da će svih 12 stadiona biti završeno do kraja 2013., ali samo njih šest je u funkciji. Prvenstvo je pred vratima (12. lipnja), a ceh u utrci s vremenom životom plaćaju radnici.

Nova smrt na brazilskom stadionu