NASTAVAK EBELA

Arena Ice Fever: Prilika 'medvjeda' za nove rekorde

12.11.2012 u 11:45

Bionic
Reading

Nešto ranije nego je to bilo prijašnjih godina, 'medvjedi' u srijedu ulaze u zagrebačku Arenu u kojoj će odigrati tri vrlo važne utakmice Ebela

Stanka za reprezentaciju je gotova i najbolji hrvatski hokejaši, oslabljeni neigranjem 'stranaca', vratili su se iz Mađarske bez boda i pune mreže, no to više i nije neka vijest. Suparnici su, realno, za stepenicu bolji već godinama.

Ljubitelji hokeja na ledu ipak neće ostati bez svoje doze omiljene igre. Nastavlja se natjecanje u Ebelu, a Medveščak od srijede ulazi u zagrebačku Arenu. Nakon pulskog Ice Fevera na redu je zagrebački, a 'medvjedi' će u studenome odigrati tri utakmice u našoj najvećoj sportskoj dvorani. Prva je na redu ljubljanska Olimpija, slijedi Klagenfurt, a na kraju Red Bull iz Salzburga.

U srijedu će protiv 'zmajčeka' zagrebački dečki loviti jubilarnu, desetu i rekordnu pobjedu zaredom. Iako je Olimpija pri dnu ljestvice, ne treba očekivati laku utakmicu. Slovensku momčad predvodi izvrsni Jan Muršak, hokejaš Detroit Red Wingsa, koji je u 13 susreta u Ebelu ostvario čak 22 boda (7 golova, 15 asista) i od njega će prijetiti najveća opasnost. Uostalom, Slovenci su itekako pokvarili raspoloženje Zagrepčanima onom pobjedom u prvoj utakmici pulskog Ice Fevera.


Klagenfurt je stari sportski prijatelj 'medvjeda', klub velike tradicije koji je u proteklih nekoliko sezona zagrebačkim gladijatorima nanio nekoliko neugodnih 'rana'. Sjetimo se samo žalbe na nastup Mate Tomljenovića i gubitka već osvojenih bodova, ispadanja 'medvjeda' iz doigravanja, prošlosezonske tučnjave u play offu i simuliranja Gregora Hagera koje na kraju nije kažnjeno. Usput, ovog trenutka čak je 10 KAC-ovih hokejaša izvan stroja zbog ozljeda.

Na kraju, tu je i Red Bull, bogata momčad koja već drugu sezonu zaredom ne ostvaruje očekivane rezultate. K tomu, trener Pierre Page otpustio je unazad nekoliko tjedana i Ryana Kinasewicha i dvojicu NHL-ovaca koji su željeli provesti lockout u Salzburgu - Davida Clarksona (Winipeg Jets) i Tobiasa Enströma (New Jersey Devils). Bit će zanimljivo vidjeti kako će to sad izgledati. Taj je trojac kombinirano odigrao 24 utakmice i ostvario samo 15 bodova. Od toga je bivši 'medvjed' Kinasewich sam osigurao 11!

Bez obzira na suparnike, bit će interesantno vidjeti i kako su zagrebački hokejaši podnijeli 10-dnevnu stanku. Jesu li odmor iskoristili za oporavak i zadržali dobru formu ili su dani bez ozbiljnih treninga ostavili traga i na tjelesnoj spremi. Devet pobjeda u nizu već je na kontu 'medvjeda', atmosfera na tribinama je opet onakva kakvu svi priželjkuju i nema nijednog dobrog razloga da se sve to ne nastavi i u Areni.

Po dvije ulaznice za utakmicu 14. studenog osvojili su:

Sanja Stanković
Ljubica Čeh
Joško Marušić

Po dvije ulaznice za utakmicu 16. studenog osvojili su:

Paula Vuković
Ivan Brkić
Lidija Marković

Po dvije ulaznice za utakmicu 18. studenog osvojili su:

Antonija Perković
Hrvoje Bilić
Nadica Ivanović