najavio tužbu

Antonio Conte potpuno izgubio živce zbog nepravde koju je Uefa nanijela Tottenhamu pa je opleo po njima: To je nepošteno!

22.12.2021 u 14:25

Bionic
Reading

Antonio Conte, trener engleskog Tottenhama, najavio je kako će njegov klub poduzeti kod Uefe pravne korake kako bi se pokušali izvući od ispadanja iz Konferencijske lige

Podsjetimo, u Tottenhamu su donijeli odluku kako nikako ne mogu igrati utakmicu protiv francuskog Rennesa u zadnjem kolu Konferencijske lige, a razlog je bio velik broj zaraženih igrača i članova Stručnog stožera koronavirusom.

Dan prije spomenute utakmice iz Tottenhama su službeno obavijestili Uefu 'da neće moći igrati tu utakmicu u predviđenom terminu'.

Prvotno je utakmica zaista odgođena, ali je naknadno službeno otkazana.

Treba reći kako je trebala biti odigrana najkasnije do 31. prosinca, kada se prema propozicijama Uefe, 'moraju završiti natjecanja po skupinama.' Čak su iz Tottenhama ponudili neke termine prije toga datuma, ali se klubovi nisu uspjeli dogovoriti.

Činjenica jest kako je Uefa nakon toga, praktički bez znanja Tottenhama, tu utakmicu ipak registrirala rezultatom 3:0 za Rennes. To je izazvalo šok i bijes u klubu iz Londona.

Tako je Tottenham završio kako treći u skupni iza Vitessea i Rennesa što znači da je ispao iz Konferencijske lige.

'Iskreno, ne mogu vjerovati da je Uefa donijela takvu odluku. Jer to je skroz nepošteno! No, nije još gotovo jer postoji drugi korak, a to je sud. Siguran sam da ćemo poduzeti taj korak i da ćemo dobiti spor, jer zaslužujemo priliku igrati u ovom natjecanju', oštar je bio trener Conte dodavši:

'Zaista ne znam zašto su donijeli takvu odluku, tko zna možda je riječ o nekim privatnim interesima!'

Njegova znakovita poruka sigurno se neće dopasti čelnicima Uefe i u ovom trenutku nitko ne zna hoće li ovo zaista završiti na sudu.