'vatreni' oduševio talijane

Antonio Conte bori se za vrh Serie A, ali ne može ništa bez Hrvata: 'Inter se vrti oko komandanta Marcela Brozovića'

18.10.2019 u 12:59

Bionic
Reading

Talijanski mediji puni su hvale za Marcela Brozovića koji se prometnuo u ključnu figuru Intera

Antonio Conte preporodio je milanski Inter koji je pod njegovim ravnanjem došao do drugog mjesta talijanske Serie A nakon sedam odigranih kola. Inter ima 18 bodova i samo jedan bod zaostaje za prvoplasiranim Juventusom koji godinama dominira talijanskim nogometom.

Conte je u Interu primijenio svoj dobro poznati 3-5-2 sustav u kojem se najbolje snašao hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović koji je kod talijanskog trenera postao jedan od najvažnijih igrača. Gazzetta dello Sport mu je posvetila jedan članak pun hvalospjeva pod naslovom 'Inter se vrti oko komandanta Brozovića'.

'Conte za nedjeljnu utakmicu protiv Sassuola treba novi mozak momčadi, a to znači da se Marcelo Brozović mora vratiti u prošlost. Maratonac Nerazzurra će u toj utakmici biti još važniji nego inače zato što će Inter igrati sa samo jednim playmakerom, a to će biti Brozović. Bit će to, dakle, povratak u vrijeme Conteovog prethodnika Luciana Spallettija kojem je na centru igru vodio samo Hrvat', piše Gazzetta pa dodaje:

'Ovo će biti poseban susret jer Brozović neće uz sebe imati blizanca Sensija i morat će obući dres Spallettijevog Intera u kojem je bio jedini mozak veze Nerazzurra', hvale ga Talijani .

Marcelo Brozović tako se prometnuo u jednog od ključnih ratnika Intera u borbu za naslov prvaka Italije, a osim Talijana, ruke zadovoljno može trljati i Zlatko Dalić jer će taj 'komandant', kako piše Gazzetta, sigurno pomoći i Hrvatskoj.