serie a

Ante Rebić novim golom potvrdio vrhunsku formu, Marko Rog asistirao u remiju Cagliarija dok je slabiji dan imao tek Mario Pašalić

18.07.2020 u 23:45

Bionic
Reading

U susretu 34. kola talijanskog nogometnog prvenstva Milan je na San Siru pobijedio Bolognu sa 5:1 uz još jednu sjajnu predstavu hrvatskog napadača Ante Rebića. Asistenciju u remiju Cagliarija upisao je i još jedan hrvatski reprezentativac, Marko Rog

Milan je poveo u 10. minuti golom belgijskog veznjaka Alexisa Saelemaekersa. U akciji je sudjelovao Rebić koji je na lijevom krilu sjajno petom uposlio Hernandeza, a ovaj prizemnom loptom uposlio Saelemaekersa koji je smireno zabio u donji desni kut.

U 24. minuti Hakan Calhanoglu je povećao prednost domaćina nakon velike pogreške gostujućeg vratara Lukasza Skorupskog koji je ispucao loptu ravno u noge turskog veznjaka. Gosti su u 44. minuti smanjili preko Takehira Tomiyasua, no već u 49. minuti Ismael Bennacer je povećao na 3:1. Rebić je u 57 minuti zabio za 4-1, a konačnih 5-1 postavio je Davide Calabria u sudačkoj nadoknadi.

Milan je ovom pobjedom produžio niz bez poraza na osam utakmica, ostvarivši pritom šest pobjeda.

Hrvatski reprezentativni veznjak Marko Rog bio je asistent za jedini pogodak Cagliarija u 1:1 (0:1) domaćem remiju protiv Sassuola u susretu 34. kola talijanskog prvenstva.

Rog je u 63. minuti odlično kombinirao s Brazilcem Joaom Pedrom, Brazilac je ostavio loptu za Roga koji je potom probio lijevi bok i zatim povratnom loptom pronašao Joaoa Pedra u srcu kaznenog prostora gostiju, a ovaj je preciznim udarcem sa 10-ak metara poravnao na pokazat će se konačnih 1:1.

Sassuolo je poveo u 12. minuti golom Caputa. Rog je igrao 89 minuta za Cagliari koji je ostao 11. na ljestvici sa 42 boda, dok je Sassuolo osmi sa 48.

Ranije u subotu su nogometaši Atalante propustili priliku vratiti se na drugo mjesto ljestvice, oni su na gostovanju kod Verone igrali 1:1 (0:0), a hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić propustio je dvije izgledne prilike za svoju momčad. Pašalić, koji je odigrao čitav susret za Atalantu, imao je najbolju priliku prvog poluvremena kada je u 14. minuti nakon proigravanja Zapate izbio sam pred domaćeg vratara, ali nije uspio prebaciti istrčalog Silvestrija koji je nogama obranio udarac našeg igrača.

Drugu priliku Pašalić je imao u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je iako s igračem Verone na leđima pucao sam sedam metara tik uz vratnicu. Inače, Atalanta je povela u 50. minuti kada je Zapata iskoristio pogrešku Rrahmanija, a na 1:1 poravnao je Pessina u 59. minuti najbrže reagiravši na odbijenu loptu nakon obrane Gollinija. Boško Šutalo ostao je na klupi Atalante koja sada ima 71 bod, kao i drugi Inter koji će u nedjelju gostovati kod Rome, dok vodeći Juventus, koji će u ponedjeljak ugostiti Lazio, ima šest bodova više.

Verona, na klupi koje u subotu nije bilo kažnjenog Ivana Jurića, drži deveto mjesto sa 45 bodova.