SUBOTIĆEV NASLJEDNIK

Ante Nazor novi je trener Cibone; iskustvo iz Zadra puno će mu pomoći

13.11.2017 u 13:50

Bionic
Reading

Nakon što je iskusni košarkaši trener Slobodan Subotić – Piksi odlučio napustiti klupu Cibone u dvostrukom prvaku Europe brzo su pronašli njegova nasljednika

Kako su potvrdili iz Cibone novi trener košarkaškog kluba Cibona je 38-godišnji Splićanin Ante Nazor, trener pod čijim su vodstvom mlađe hrvatske selekcije u posljednjih pet godina osvojile pet medalja na europskim i svjetskim prvenstvima.

Također treba reći kako se Nazorovo ime spominjalo među kandidatima za novog hrvatskog izbornika, ali je na koncu odabir pao na Ivicu Skelina.

Nazor ima iskustva i u regionalnoj ABA ligi. Prošlu sezonu vodio je makedonsku momčad MZT-a s kojom je osvojio naslov državnog prvaka dok je prije toga dvije sezone sjedio na klupi Zadra. Nema sumnje kako će mu iskustvo iz Zadra, gdje velik utjecaj na momčad i trenera imaju navijači (Tornado), Nazoru jako puno pomoći u vođenju Cibone.

Novi trener će tijekom ponedjeljka preuzeti momčad i očekuje se kako će svoj debitantski nastup na klupi Cibone imati u petak 17. studenog kada je na rasporedu utakmica protiv kluba Vrijednosnice Osijek u sklopu HT Premijer lige. Službeno predstavljanje Nazora predviđeno je za srijedu 15. studenoga.

Utakmica je na rasporedu u 18 sati uz direktan prijenos na kanalu Arenasport.

  • +6
ABA liga, 8. kolo, Cibona - Zadar, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL