SUPERSPORT HNL - 20. KOLO

Ante Čačić najavio povratak oporavljenog reprezentativca; Osijek je u lovu na Hajduk i drugo mjesto; evo gdje gledati utakmice

04.02.2023 u 11:23

Bionic
Reading

Ove subote na rasporedu su dvije utakmice 20. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Od 15 sati na stadionu u Kranjčevićevoj igraju Lokomotiva i Osijek, dok od 17.30 sati na gradskom stadionu u Koprivnici Slaven Belupo dočekuje Dinamo. Obje utakmice možete gledati na kanalu MAXSport 1 (MAXtv)

LOKOMOTIVA - OSIJEK (15 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Nogometaši Lokomotive još uvijek čekaju prvu pobjedu u nastavku sezone. Momčad Silvija Čabraje ove subote dočekuje Osijek, koji ima čak 15 bodova više od domaćina. Svjestan je toga i trener domaćih, ali najavio je hrabru borbu svoje momčadi.

'Osijek je izvrsno krenuo u polusezonu. U dvije domaće utakmice osvojio je četiri boda. Dovoljno o njihovoj snazi i kvaliteti govori da su treća ekipa prvenstva. Očekuje nas jedna izrazito teška i zahtjevna utakmica. Bubanja i Mersinaj su opet na raspolaganju, nakon što su pauzirali prethodno kolo zbog tri akumulirana žuta kartona. Vjerojatno će u konkurenciju za dvoboj ući i Vasilj i Kačavenda', najavio je trener Lokosa Čabraja.

Nizozemski branič Lokomotive Justin de Haas također je najavio utakmicu.

'Slijedi napokon prva domaća utakmica. Veselimo se tom ogledu, no svjesni smo da nas čeka jako težak okršaj i vrlo kvalitetan protivnik. Uvijek su zahtjevne utakmice protiv Osijeka, no kao i inače, idemo po tri i pobjedu!'

Osijekov trener Rene Poms za taj ovu utakmicu neće moći računati na ozlijeđenog Josipa Špoljarića, dok su svi ostali igrači, koji su konkurirali za utakmice s Rijekom i Goricom, i dalje u kadru. Špoljarićev izostanak uzrokovat će neke promjene u momčadi, otvoriti prostor za Mihreta Topčagića ili Filipa Živkovića.

'Imamo ideju kako želimo igrati protiv Lokomotive, tko će početi i koji će biti način igre. Želimo biti kvalitetni u obrani, smatram da je to ključ dobrog rezultata, ali ne bih otkrivao koji će nam biti plan', najavio je Poms.

Gostovanje kod Lokomotive tjera na oprez, Bijelo-plavi su tamo poraženi kada su zadnji put gostovali…

'Iz tjedna u tjedan naglašavam da puno toga ovisi o nama. U ovoj ligi sve momčadi imaju kvalitetu, teško je protiv kogagod igrao. Lokomotiva ima mladu i talentiranu momčad, imaju plan za svaku utakmicu, znaju što treba raditi… Igraju brzo, imaju igrače koji mogu odgovoriti takvih zahtjevima zbog svojih nogometnih kvaliteta. Očekujemo tešku utakmicu i suparnika, ali imamo svoje kvalitete, znamo što želimo i imamo plan s kojim želimo doći do svog cilja, osvojiti tri boda', istaknuo je Poms.

  • +19
Osijek - Gorica, 19. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Ispred svlačionice utakmicu je najavio Mihael Žaper, važna figura zadnje linije i kapetan momčadi kada Mile Škorić nije na travnjaku.

'S Lokomotivom uvijek imamo problema u Kranjčevićevoj ulici. Imaju puno brzih, kvalitetnih i mladih igrača, definitivno neće biti lagano ni ovoga puta, ali doći će mnogo naših navijača pa sam siguran da nećemo imati osjećaj da igramo u gostima', rekao je Žaper.

Obranu Osijeka očekuje još jedna teška utakmica u kojoj će Sandro Kulenović ponovo pokušati napraviti probleme Bijelo-plavima.

'Kulenović je jak u duelima, pogotovo u skoku, ali u Gradskom vrtu na zadnjoj utakmici smo ga dobro zatvorili, ostvarili uvjerljivu pobjedu pa se nadam da neće ni ovoga puta doći do izražaja. Igramo dobro kao momčad, imamo glavu i rep, tvrdi smo u defanzivi, od nas u obrani kreću napadi iz kojih smo opasni i veselim se još jednoj utakmici za koju vjerujem da ćemo je dobro odigrati', zaključio je Žaper.

SLAVEN BELUPO - DINAMO (17.30 sati, MAXSport 1, MAXtv)

U prve dvije ovosezonske utakmice ovih suparnika, Dinamo je upisao obje pobjede. Pri tom su Modri zabili devet golova, a primili dva. Međutim, okolnosti su se malo promijenile, jer maksimirski klub proživljava borbu za vlast, a osim toga, trener Čačić u ovu će utakmicu ući bez Oršića (prodan u Southampton) i Mišića

'Nije tajna da je to velika kvaliteta, ali Dinamo ima pregršt dobrih igrača na svim pozicijama. Dobit će i neku novu energiju s mladim igračima, u prvom redu tu mislim na Baturinu koji je u utakmici protiv Lokomotive pokazao da je budućnost hrvatskog nogometa. Želim mu puno sreće i zdravlja, da se razvija kako treba. Imamo i mi svojih mladića za koje želimo da se nametnu i budu bitan čimbenik u hrvatskom nogometu, tako da s te strane to možemo gledati tako. S druge strane strane, pokazali su oni da su brži od nas i s loptom i bez lopte, tako da ćemo morati biti koncentrirani i pokazati malo više vjere, da to bude prava, muška utakmica', rekao je u najavi utakmice trener Slaven Belupa Zoran Zekić.

Dinamov trener Ante Čačić uvjerava da borbe za klupske fotelje ne utječu na igrače.

'Iza sebe smo imali dulji tjedan nakon značajne pobjede protiv Lokomotive, a sad nas čeka Slaven Belupo, momčad koja je napravila dobar rezultat, prikazala dobre predstave. Mi smo u naša dva međusobna jesenska dvoboja rezultatski uvjerljivo pobijedili, ali ako gledamo na koji su se način odvijale i razvijale te utakmice, moramo reći da nam nisu bile baš lagane. Niti sad ne očekujemo da će biti lagano, pogotovo ako u obzir uzmemo i godišnje doba i prilike na nogometnim terenima. Dakle, ne očekujemo baš bajnu situaciju na travnjaku. Ipak, zna se, Dinamove su ambicije u svakoj utakmici tražiti tri boda, tako će biti i sad', istaknuo je trener Ante Čačić.

U tim dvjema jesenskim utakmicama Dinamo je prvo u Koprivnici pobijedio s 5:1, a potom u Zagrebu s 4:1. U prvom su slučaju koprivnički nogometaši poveli na otvaranju utakmice, dok su u drugom dvoboju zabili pogodak za izjednačenje i tako ipak na trenutak unijeli dašak neizvjesnosti.

'Naši su igrači svjesni da nas je u tim utakmicama htjela realizacija, da smo praktički sve poentirali, svaku grešku suparnika iskoristili. Sad je nova utakmica, moramo se ozbiljno pripremiti, to ćemo i učiniti, moramo biti usredotočeni. Znamo da ishod umnogome ovisi o nama, moramo biti na svom optimumu i ako tako bude, vjerojatno ćemo nakon utakmice biti zadovoljni'.

  • +12
Dinamo - Lokomotiva, 19. kolo, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Zagrebačka će momčad ovom prilikom zaigrati bez Josipa Mišića koji je u prethodnom dvoboju protiv Lokomotive zaradio crveni karton. Kako će plavi nadoknaditi njegov izostanak u defenzivnom dijelu veznoga reda?

'Imali smo sličnu situaciju i jesenas u uzvratu play-offa Lige prvaka protiv norveškog Bodø/Glimta. Ni tada Mišić nije mogao nastupiti, a to je mjesto preuzeo Arijan Ademi. Našem kapetanu to nije strana uloga tako da sam siguran da će na pravi način pokriti tu poziciju'.

Među kandidatima je i oporavljeni Bruno Petković koji je zbog ozljede propustio prva dva ogleda u novoj polusezoni.

'Dobra je vijest da nam se Petković vraća i da je u kombinaciji za utakmicu. Međutim, Luka Ivanušec je osjetio zatezanje u butnom mišiću desne noge tako da ćemo nakon treninga vidjeti možemo li na njega u potpunosti računati. Boško Šutalo je i dalje izvan stroja', zaključio je trener Čačić.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore