KREŠO U SVOJOJ DVORANI

Anonimac poklonio zadarskoj košarci divan poklon

14.10.2012 u 19:40

Bionic
Reading

Utakmica 4. kola regionalne ABA lige između Zadra i Union Olimpije koja je na rasporedu u ponedjeljak u 20.30 sati imat će i svoju svečanu uvertiru

U dvoranu će biti postavljen plakat na kojemu je veliki košarkaški zaljubljenik koji se amaterski bavi slikarstvom i želi ostati anoniman oslikao portret velikana zadarske i svjetske košarke Krešimira Ćosića.

'Ovo je moj svojevrstan poklon zadarskoj košarci. Ni klubu, ni gradu ni dvorani, već isključivo zadarskoj košarci', poručio je autor preko čelnih ljudi kluba.

Portret je dimenzija 2.70x2.30 m, u zadarskim je plavo bijelim bojama, a otkrit će ga sportski direktor KK Zadar Branko Skroče.

Bit će ovo veliki događaj i za goste iz Ljubljane u čijem je klubu koji se tada zvao Brest u drugoj polovici sedamdesetih Krešo bio prvo tehnički direktor, pa trener te u konačnici i igrač.

Na ovaj će način dvorana koja nosi ime Krešimira Ćosića i ispred koje se nalazi Krešin spomenik, u svojoj unutrašnjosti uz umirovljeni dres dobiti još jedno obilježje u skladu sa svojim imenom.

Veliki Krešo iz slovenske perspektive