DALEKO OD POSTOLJA?

[ANKETA] EHF i kladionice uoči početka Eura pokopali hrvatske rukometaše; što vi mislite, kako će proći 'Kauboji'?

Bionic
Reading

Počinje rukometni Euro, hrvatskoj reprezentaciji ne daju se prevelike šanse za medalju, a kamoli za zlatno odličje

Mađarska i Slovačka su domaćini 15. Europskog prvenstva, a na njemu je i Hrvatska koja je uz Francusku i Španjolsku jedina bila sudionik svih izdanja. Upravo će Francuzi biti prvi suparnik 'Kauboja' (četvrtak, 20.30), rukometni klasik starih rivala.

A uoči starta turnira naša reprezentacija više nije u glavnoj ulozi. Naime, stručnjaci EHF-a i kladionice su pokopali Hrvatsku odnosno ne vide je u krugu reprezentacija koje mogu do postolja.

Tako novinari Europske rukometne organizacije kao kandidate za medalje smatraju Španjolsku, Francusku, Dansku, a spomenuli su i Mađarsku te Švedsku. O Hrvatskoj niti jedna riječ.

Nije to ništa čudno, ni iz Lijepe naše rukometaši nisu ispraćeni s velikim očekivanjima, realnost je danas drugačija, ali hrvatske rukometne majstore nikada ne treba otpisivati kao što su to napravile i kladionice.

Prema njima glavni favorit je Danska, koeficijent 2, zatim su tu Francuska i Španjolska (koeficijent 7), slijede Švedska (7,5), Mađarska (10), Norveška (10), Slovenija (20) i Njemačka (25), a tek na 9. mjestu je Hrvatska s koeficijentom 35. Da, ako vjerujete u Kauboje i recimo uložite 100 kuna, možete zaraditi 3500. Naravno, ako Hrvatska ode do kraja…

Inače, bit će ovo čudno prvenstvo, jer zbog situacije s koronavirusom nitko ne može znati u kojem sastavu će istrčati na parket.

'To je ogroman pritisak, jednostavno na kraju ispada da osvajaju medalje na natjecanjima oni koji su zdravi, a ne oni koji su najbolji', izjavio je predsjednik HRS Tomislav Grahovac.

Baš zbog toga po nama nema pravih favorita, nažalost koronavirus bi mogao biti presudan faktor…

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal