SVI TE GLEDAJU DRUGAČIJE...

Andrej Kramarić objasnio što će biti najveći problem i zašto ovoj Hrvatskoj nigdje neće biti lako

19.03.2019 u 19:51

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak na Maksimiru (20.45 sati) igra prvu utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020.

Hrvatski nogometaši su prošle godine osvojili svjetsko srebro, ali su kasnije u novom natjecanju Ligi nacija ispali iz A skupine u niži rang. Sada su pred njima druga iskušenja, počinju kvalifikacije za Euro, a izbornik Zlatko Dalić suočen je s brojnim izostanicma.

U utorak su prije večernjeg treninga s novinarima porazgovarali napadač Andrej Kramarič te branič Duje Ćaleta-Car.

'Neću reći da sam u životnoj formi, ali bilo bi mi drago da nastavim putem kojim trenutku idem te da krenemo onako kako smo si to zamislili. Neće biti jednostavno tako kako to na papiru izgleda', rekao je u uvodu Kramarić.

Prva utakmica kvalifikacija protiv Azerbajdžana je u četvrtak, a u nedjelju u Budimpešti je okršaj s Mađarskom.

'Mislim da bismo mogli imati puno problema, neće biti lako igrati tamo, čeka nas paklena atmosfera, ali ima vremena da razmišljamo o Mađarskoj. Volio bih da prvo kod kuće riješimo Azerbajdžan', govorio je golgeter Hoffenheima te nastavio o kvalifikacijama:

'Uvijek će se sve pitati samo nas, svjestan sam da će svi biti 'napaljeni' na nas. To će biti naš najveći problem. Moramo krenuti maksimalno koncentrirano, svi znamo da smo bili drugi na svijetu, no možemo ući u probleme ako nećemo biti koncentrirani. Neću reći da neće biti problema. Jer će ih biti, na papiru izgleda jednostavno, ali u stvarnosti nije tako, danas svi igraju nogomet. Ako mi nećemo biti na razini, moglo bi biti problema.'

  • +39
Trening Hrvatske prije utakmice s Azerbajdžanom Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Pred medijima je bio i Duje Ćaleta-Car. Mladi hrvatski stoper u zadnjoj liniji trebao bi zaigrati od prve minute s Domagojem Vidom.

'Nismo još igrali zajedno, ako izbornik tako odluči, spreman sam. Ako budem unutra u četvrtak dat ću svoj maksimum i nadam se da možemo do pobjede. Spreman sam, što se mene tiče, napokon je sve sjelo na svoje mjesto', izjavio je Ćaleta-Car za HRT.

'Početak je bio zaista težak, očekivao sam i ja bolji početak. Ali sada igram redovito, u igri smo za Europu, pun sam samopouzdanja, sretan sam i zadovoljan jer sam se vratio u staru formu u kojoj sam bio prije.' dodao je član francuskog Marseillea.

  • +3
Okupljanje nogometaša Hrvatske nogometne reprezentacije Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

'Atmosfera u reprezentaciji je super, kao i uvijek, spremni smo za četvrtak i nadamo se pozitivnom rezultatu. Gledali smo Azerbajdžan, nisu za podcijeniti, ali znamo što nam tri boda znače, moramo dati 100 posto i tad ne bi trebalo biti problema', rekao je Ćaleta-Car.