javio se za tportal

Andrej Kramarić: Injekcije koje primam daju rezultate, pa se nadam da ću i zaigrati do kraja sezone

21.04.2020 u 14:11

Bionic
Reading

Njemački nogometni klubovi optimistični su kada je u pitanju nastavak prvenstva tijekom svibnja nakon pozitivnih signala koje su dobili iz vlade posljednjih dana. No, gotovo sigurno je da na početku ovog nastavka nećemo vidjeti Andreja Kramarića, koji se bori s ozljedama

Njemački ministar zdravstva i čelnici tamošnjih saveznih država najavili su mogućnost ponovnog igranja utakmica od 9. svibnja, ali bez prisustva gledatelja.

'Dobili smo vrlo pozitivne signale kada je u pitanju nastavak sezone. Važno je da primijenio sve pravne i zdravstvene mjere kako bismo spriječili svaki rizik', izjavio je predsjednik najtrofejnijeg njemačkog kluba i trenutačnog lidera na ljestvici Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

'Ovime nam naši političari iskazuju povjerenje. Da liga nije imala razrađeni plan, tada bi političari vjerojatno donijeli drugačiju odluku. Sada imamo obavezu koju moramo ispuniti', smatra predsjednik drugog sastava na ljestvici Borussije iz Dortmunda Hans-Joachim Watzke.

Podsjetimo, njemačka Bundesliga prekinuta je u 25. kolu, što znači da je do kraja prvenstva ostalo još devet kola. Tek Eintracht i Werder imaju odigrati utakmicu više.

Njemački klubovi već neko vrijeme treniraju pod posebnim režimom, odnosno klupske su momčadi podijeljene u manje skupine, kako ne bi bilo socijalnog kontakta.

Nažalost, hrvatski reprezentativac i napadač Hoffenheima Andrej Kramarić nije ni u takvom trenažnom procesu još od sredine ožujka. Imao je problema i s gležnjom, ali i s koljenom.

'Informacija oko nastavka sezone je točna. Priča se, ali jedino možda baš neće krenuti 9. svibnja. S obzirom na to da se po klubovima do sad nije treniralo skupno, već u manjim grupicama. Ali važno je da se nogomet polako vraća. I vjerujem, ako neće biti tog vikenda, da će se već 16. svibnja igrati', rekao je za tportal Andrej Kramarić, te nam otkrio što je s njegovim ozljedama.

'Evo, baš se vraćam iz kluba, primam nekakve injekcije, nakon kojih se osjećam bolje. Više me muči gležanj nego koljeno, ali stanje ide na bolje', rekao je za tportal Andrej Kramarić.

A jeste li obavili kakve pretrage?

'Bio sam na svim mogućim pretragama, ali na snimkama se nigdje ništa ne vidi. Sada nam se u klub vratio doktor kojeg nije bilo dva mjeseca, a on je započeo s tom drugačijom terapijom, i odmah osjetim pomake'.

Znači li to da bi vas ipak mogli vidjeti do kraja sezone na terenima?

'Pa, vidjet ćemo idući tjedan, kako će se stvari odvijati. Prvo se nadam da ću početi trčkarati, pa se potom i uključiti u normalni trenažni proces. Ne vjerujem da ću odmah biti spreman, odnosno odigrati svih devet kola, ali se nadam da ću već koji tjedan iza biti na terenu', u optimističnom raspoloženju zaključio je Kramarić.

Preostala dva hrvatska reprezentativca koji igraju u Bundesligi, Josip Brekalo (Wolfsburg) i Tin Jedvaj (Augsburg), na svu sreću su zdravi i spremni, pa i za 9. svibnja, ako lopta krene s centra.

Odluku o mogućem nastavku prvenstva klubovi njemačke prve i druge lige trebali bi donijeti na sastanku zakazanom za četvrtak.