KLUPKO PRED RASPLETOM

Andora nekonkurentna, Ukrajinci pušu za vrat

05.09.2009 u 17:45

Bionic
Reading

Iako u trenucima poraza treneri izliku često traže u tome da 'danas svi igraju nogomet', čuda se ne događaju svaki dan. Reprezentacija Ukrajine dočekala je Andoru i s lakoćom upisala nova tri boda rezultatom 5:0

Ukrajina je tako u sedmom nastupu upisala i svoj 14. bod i prije dvoboja na Maksimiru izjednačila se s reprezentacijom Hrvatske. Andorci su u Kijev doputovali s nula bodova na kontu i karakterističnom gol razlikom od 2:25, a tom skoru Ukrajinci su dodali još pet minusa.

Domaćini nisu gubili vrijeme, nakon početnog ispitivanja snaga u 18. minuti, mrežu Gomeza načeo je Andrij Jarmolenko. Simpatični Iberijci minimalan su zaostatak zadržali skoro do odmora, no u 45. minuti Milevskij je zabio za 2:0 i otklonio i posljednje rezultatske dileme.

Svoj 42. gol u dresu reprezentacije s bijele je točke zabio iskusni Andrij Ševčenko, a svoju četvrtu pobjedu u ovom kvalifikacijskom ciklusu Ukrajinci su podebljali s još dva gola u sudačkoj nadoknadi. Dvostruki strijelac postao je Artem Milevskij, a peti gol djelo je Seleznova. I ta dva gola postignuta su nakon kaznenih udaraca.

Ukrajinci tako očekivano drže korak s Bilićevom selekcijom, a značajno su popravili i gol razlika. Trenutno je njihov omjer 14:6, dok Hrvatska, prije Bjelorusije, ima 15:7. U slučaju jednakog broja bodova, ta rubrika pokazat će se kao ključna.