IZAZIVA SREĆU

Anderson obećao: Gol Barci slavit ću gol

26.05.2009 u 21:15

Bionic
Reading

Otkad je iz Porta prešao u Manchester United, mladi brazilski veznjak Anderson postao je standardni član Dungine reprezentacije, dobio je naviku osvajanja trofeja na svim razinama, ali rubrika golova još mu je uvijek prazna

Anderson je za brazilski Gremio zabijao u prosjeku svaka tri susreta, taj mu je prosjek tijekom dvije godine u Portu rapidno pao, no dolaskom na Old Trafford statistika mu je potpuno potonula. Iako igra na visokoj razini i zaslužuje nastup u većini utakmica moćnog Uniteda, ima i realizacijski peh.

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da u dvije sezone (75 nastupa) u Manchesteru nije zabio još nijedan gol. Iako su mogućnosti da se to promjeni upravo u finalu protiv Barcelone izuzetno male, njegova najava još je uvijek prilično suluda.

'Zabio sam dva gola, ali oba su bila iz penala u raspucavanjima, pa još uvijek čekam pravi prvijenac. Ako on dođe u Rimu protiv Barce, skinut ću se gol i trčati oko stadiona', najavio je Brazilac za Manchester Evening News.

Budući da zbog kartona ne može igrati Darren Fletcher, mogućnost njegovog pojavljivanja u početnom sastavu nije malen:

'Suosjećam s Darrenom jer znam koliko mu je značio nastup u finalu. No to je tako. Pokušat ćemo dati sve od sebe i naslov osvojiti i za njega.'