IZNENAĐUJUĆI IZBOR

Ancelottiju odzvonilo, Real kao zamjenu dovodi – njega!?

20.05.2015 u 18:44

Bionic
Reading

Prema pisanju španjolske Marce, odnos predsjednika Florentina Pereza s talijanskim strategom se urušio, a kao moguća zamjena pojavio se ni manje ni više nego Rafa Benitez...

Ancelotti je prošle sezone osvojio povijesnu desetu Realovu titulu Lige prvaka, a nakon što je nanizao 22 pobjede jesenas, činilo se da će voditi 'kraljevski klub' još jako dugo.

No, u 2015. godini krenuli su problemi i Talijan je ostao bez ijednog osvojenog velikog trofeja. Iako ima ugovor za sljedeću sezonu, u klubu sada ozbiljno razmišljaju o novom treneru.

Kao najveći grijeh Ancelottiju se predbacuje što je koristio praktički samo 13 igrača tijekom sezone, sve dok ih nije potpuno potrošio uoči same završnice sezone. Problem je također i zahlađenje odnosa s Florentinom Perezom koje je nastupilo posljednjih tjedana, o kojem opširno pišu španjolski mediji.

Tko je favorit za preuzimanje klupe? Dnevnik Marca piše da to nije Jürgen Klopp, već Rafa Benitez čija se avantura u Napoliju čini se bliži kraju.

Riječ je o 55-godišnjem strategu koji je u karijeri osvojio sve, uključujući i Primeru te Kup UEFA s Valencijom, a također i Ligu prvaka 2005. godine s Liverpoolom. Međutim, u posljednjih deset godina malo se pogubio, a na klupama Intera, Chelseaja i Napolija uglavnom je odrađivao solidan, ali ne i vrhunski posao.

U svakom slučaju, malotko bi se baš njega sjetio kad je u pitanju Ancelottijev nasljednik. No u Realu možda imaju drukčije mišljenje...