SENZACIONALNI TRANSFER

Anadolu Efes daje šest milijuna eura za Šarića!

24.03.2014 u 12:32

Bionic
Reading

Je li na pomolu veliki košarkaški transfer? Naime, turski Anadolu Efes spreman je ovog ljeta u svoje redove dovesti Darija Šarića!

Kako piše košarkaški portal Sportando, turski Anadolu Efes koji će od ljeta trenirati Dušan Ivković bacio se u potjeru za pojačanjima za narednu sezonu. Jedan od prvih izbora je dovođenje Darija Šarića koji je na meti najvećih europskih klubova.

Isti portal navodi da je turski klub spreman izdvojiti čak šest milijuna eura za Šarićev petogodišnji ugovor, a prema svojim izvorima Sportando tvrdi da Šarić ozbiljno razmišlja o dolasku u Istanbul. Zanimljivo je istaknuti kako Šarić ima fiksnu odštetu od 1,2 milijuna eura koji će pripasti Ciboni u slučaju transfera, što znači da bi toliko dobili 'vukovi' od ukupnih šest milijuna eura, koliko bi koštao cijeli transfer i petogodišnji ugovor. Trenutno mlada košarkaška zvijezda nema menadžera jer se nedavno zahvalio XL agenciji.

No temeljno je pitanje namjerava li Šarić već ovog ljeta krenuti u NBA ligu ili još skupljati iskustva u Europi. Dario Šarić je nekoliko puta napomenuo kako bi bez obzira na to prijavi li se na draft ili ne, želio ostati još godinu ili dvije u Europi kako bi se što bolje pripremio za zahtjevnu NBA ligu. Ako se i prijavi na draft, mnogi stručnjaci prognoziraju da će imati vrlo visoku poziciju, no navodno i u NBA krugovima se priča kako će najbolji mladi košarkaš Europe još pričekati na odlazak u najjaču košarkašku ligu svijeta.

Poznati srpski trener Dušan Ivković sigurno bi bio oduševljen da vodi još jednog hrvatskog igrača, jer u svojoj je bogatoj trenerskoj karijeri vodio velikane poput Dražena Petrovića, Rađe i ostalih.