Hrvatica zna novu protivnicu

Ana Konjuh izborila osminu finala WTA turnira u Beogradu; Marin Čilić poražen od 419. igrača svijeta u Ženevi

18.05.2021 u 18:50

Bionic
Reading

Ana Konjuh će u osmini finala igrati protiv Julije Putinceve koju je jednom već pobijedila

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh plasirala se u osminu finala WTA turnira u Beogradu nakon što je u utorak u prvom kolu svladala Belgijku Alison Van Uytvanck (WTA - 67) sa 6:2, 1:6, 7:5 u meču koji je trajao sat i 50 minuta.

Obje igračice često su gubile svoj servis, a u odlučujućem setu ukupno pet puta. Kod 4:4 Konjuh je napravila break i imala je priliku na svoj servis zaključiti meč. No, Belgijka je uzvratila breakom za 5:5. Dubrovčanku to nije poremetilo, već je opet oduzela servis protivnici, povela je 6:5, ali ponovno se namučila i iskoristila je tek treću meč-loptu.

Konjuh, koja je ove godine svoj renking popravila za 350 mjesta i sada je na 188. poziciji WTA liste, na turnir je ušla kroz kvalifikacije. Bio je to njen drugi dvoboj sa Van Uytvanck i druga pobjeda, nakon trijumfa 2013. na jednom ITF turniru u Francuskoj.

U osmini finala Ana Konjuh igrat će protiv Kazahstanke Julije Putinceve (WTA - 35), s kojom se dosad susrela samo jednom, 2015. u kvalifikacijama WTA turnira u Pragu, i tada ju je Konjuh dobila u dva seta.

Čilić poražen u Ženevi

Hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u susretu 1. kola ATP turnira u Ženevi od 18-godišnjeg Švicarca Dominica Strickera sa 6:7 (5), 1:6.

Čilić i mladi Švicarac, koji je trenutačno 419. tenisač svijeta, trebali su igrati u ponedjeljak ali je susret odgođen zbog kiše. U utorak je bilo više sreće s vremenom i susret je odigran, a nakon 80 minuta igre slavio je bivši osvajač juniorskog Roland Garrosa.

U prvom setu oba su tenisača po dva puta izgubila servis. Švicarac je napravio break za vodstvo 3:2, no Čilić je odmah vratio izgubljeni servis. Stricker je ponovo oduzeo Marinu servis kod 5:5, a zatim servirao za set. No, Čilić se još jednom vratio gurnuvši set u trinaestu igru.

Kada je Čilić poveo sa 4:1, činilo se kako je napokon slomio mladog suparnika. No, Stricker je nanizao pet gemova za vodstvo 6:4, a zatim i dobio prvi set. U drugom setu Čilić, trenutačno 46. tenisač svijeta, je posve nestao s terena. Švicarac je napravio dva breaka i dobio set sa uvjerljivi 6:1.

Osamnaestogodišnji Švicarac za nastup u glavnom turniru dobio je pozivnicu organizatora, a njegov idući protivnik je Mađar Marton Fucsovics koji je sa 7-5, 7-5 bio bolji od švicarskog tenisača Henrija Laaksonena.