trijumf stranaca

Amerikanci u nevjerici: U čudnoj NBA sezoni njihove superzvijezde ostale bez ičega...

25.06.2019 u 16:46

Bionic
Reading

Nakon dodjele individualnih nagrada i službeno je završila NBA sezona u kojoj su po prvi put trijumfirali kanadski Toronto Raptorsi, a sve bitne individualne nagrade odnijeli su strani košarkaši...

Poznato je da Amerikanci nemaju pretjerano visoko mišljenje o košarci koja se igra izvan njihovih granica, ali nakon prije tjedan dana završene NBA sezone, mogli bi razmisliti o tom stavu.

  • +3
Košarkaši Toronto Raptorsa osvojili su svoj prvi naslov prvaka NBA lige Izvor: Profimedia / Autor: n.n.

Naime, njihove najveće domaće zvijezde ostale su bez ičega, individualnih i momčadskih nagrada, što se ne pamti.

Prilično je iznenađenje da su kanadski Toronto Raptorsi odnijeli po prvi put titulu, dok je nagrada za MVP-a prvenstva pripala grčkom krilnom centru i članu Milwaukee Bucksa Giannisu Antetokounmpu.

Slovenac Luka Dončić proglašen je novakom godine, a najboljim braničem Francuz Rudy Gobert, dok je najviše napredovao Torontov Kamerunac Pascal Siakam.

Uz sve to, čovjek koji je postao simbolom NBA lige i samoprozvanim kraljem, LeBron James nije se niti plasirao s Lakersima u doigravanje.

Dakle, čudna NBA sezona koja će se teško ponoviti, ali možda i najavljuje promjene na košarkaškoj karti svijeta te približavanje ostalih nacija Amerikancima koji unatoč svemu i dalje ostaju nedodirljivi vladari ovog sporta...