bejzbol ide dalje

Amerikanci se ne šale i za njih krize nema; zna se kada kreće nova sezona u MLB ligi i što će se gledateljima

12.05.2020 u 15:04

Bionic
Reading

Vlasnici najboljih američkih bejzbol klubova prihvatili su u ponedjeljak prijedlog vodstva MLB-a, koji će u utorak predstaviti igračima, a koji uključuje skraćeni osnovni dio sezone s kojom bi započeli u srpnju pred praznim tribinama. Usprkos velikom broju preminulih od koronavirusa jasno je kako se Amerikanci ne šale i žele da se sport što prije vrati u normalu

Prema originalnom rasporedu natjecanje je trebalo započeti 26. ožujka, ali je zbog širenja pandemije izazvane novim koronavirusom početak odgođen.

Prijedlog s kojim će vlasnici izaći pred igrače sadrži igranje 82 umjesto uobičajene 162 utakmice u osnovnom dijelu sezone, povećanje broja momčadi koje će se plasirati u doigravanje kako bi se povećali prihodi, a dobit bi se među vlasnicima i igračima dijelila u omjeru 50:50.

Taj posljednji uvjet mogao bi biti kamen spoticanja, jer se očekuje da će igrači tražiti veći udio u dobiti. Bude li tako i ne dođe li do konačnog dogovora, to bi moglo ugroziti cijelu sezonu.

No, obzirom na širenje virusa još uvijek nije sigurno kako će ovaj plan upaliti i mnogi epidemiolozi su mišljenja kako je prerano početi s utakmicama u srpnju.