Popovich i Chris Paul

Američki novinari doznali kako bi Spursi mogli dobiti veliko pojačanje

05.06.2017 u 10:23

Bionic
Reading

Ljubitelji NBA košarke, u trenutku dok traje veliki finale između Warriorsa i Cavsa, prate glasine koje se pojavljuju u vezi tržnice slobodnih igrača koja kreće nakon 1. srpnja. Tako je navijače San Antonio Spursa zaintrigirao mogući dolazak ponajboljeg organizatora igre na svijetu Chrisa Paula

Naime, posljednjih dana kruže priče kako bi San Antonio Spursi mogli dovesti sjajnog playmakera Los Angeles Clippersa, Chrisa Paula koji je postao slobodan igrač. Clippersi su ovo shvatili krajnje ozbiljno, piše nbacro.com.

Sada se oglasio i treći element u ovoj sagi – CP3. Kako javlja ESPN, Paul će ovoga ljeta ozbiljno razmisliti o prelasku u Spurse, ako se odluči za odlazak iz Clippersa. Uprava Spursa je sigurna da će se bar sastati s Paulom u free agencyju koji službeno počinje 1. srpnja.

Zašto se 32-godišnji Paul ne bi htio pridružiti Kawhiju Leonardu i Greggu Popovichu? CP3 bi se sa svojom košarkaškom inteligencijom i natjecateljskim ambicijama uklopio u Spurse bolje nego u bilo koju drugu ekipu. Vjerojatno je toga i sam svjestan. Isto kao što je svjestan kako bi sa Spursima imao nešto veće izglede za osvajanje titule prvaka nego s Clippersima…

Ali, ova situacija je malo vjerojatna zbog jedne stvari – novca.

Paulov maksimalni ugovor s Clippersima bi trebao iznositi 205 milijuna dolara za sljedećih pet sezona, dok bi s ostalim ekipama mogao potpisati za 152 milijuna dolara na 4 sezone. Uz to, Spursi nemaju lak put do čišćenja tzv. cap spacea. Kada bi svoj roster sveli na Leonarda, Dannyja Greena, Paua Gasola i Tonyja Parkera, još uvijek bi se morali riješiti dvojice od tih igrača.

Ipak, ako ima volje ima  načina. Ako i Paul i Spursi to žele, možda se uspiju nekako dogovoriti. Tandem Kawhi Leonard & Chris Paul na prvi pogled djeluje jako zanimljivo i moćno.