svi vole Garetha Balea

Američki MLS ima novu zvijezdu na kojoj klub dodatno zarađuje; Real ga je platio 100 milijuna eura, a otišao je besplatno!

13.09.2022 u 09:52

Bionic
Reading

Manje od tri mjeseca nakon prelaska u MLS, dres kapetana nogometne reprezentcije Walesa Garetha Balea iz Los Angelesa najprodavaniji je dres u ligi

Gareth Bale, peterostruki osvajač Lige prvaka s Real Madridom koji je pomogao Walesu da dođe do svog prvog Svjetskog prvenstva od 1958., potpisao je za klub iz Los Angelesa LAFC krajem lipnja nakon što je razočaran napustio Madrid i odigrao svoju prvu utakmicu u MLS-u 17. srpnja.

Podsjetimo, Gareth Bale je u ljeto 2013. prešao iz Tottenham Hotspura u Real Madrid u tada rekordnom transferu teškom 101 milijun eura! A iz tog istog Reala je otišao besplatno.

Klub LAFC, u koji je prešao i talijanski veteran i branič Juventusa Giorgio Chiellini, već se plasirao u doigravanje MLS prvenstva. Vodi u Zapadnoj konferenciji sa 60 bodova.

MLS nije naveo točne brojke o 25 najprodavanijih dresova preko stranice MLSstore.com, ali među najprodavanijim dresovima u američkom prvenstvu su onaj braniča Charlottea Christiana Fuchsa iz Austrije, napadača LAFC-a Meksikanca Carlosa Vele, napadača LA Galaxyja također Meksikanca Javiera "Chicharita" Hernandeza i napadača Atlante Josefa Martineza iz Venezuele.

Tako ispada kako klub dodatno zarađuje na Baleu koji im je ionako stigao - besplatno. Odličan poslovni potez jer na Transfermarktu taj isti Bale sada vrijedi svega tri milijuna eura!

Standings provided by SofaScore LiveScore