LOV NA TREĆE ZLATO U NIZU

Američki izbornik objavio širi popis košarkaša za SP u Kini; jedna zvijezda se ističe...

10.06.2019 u 18:55

Bionic
Reading

Na širem popisu od 20 košarkaša američke reprezentancije za Svjetsko prvenstvo krajem ljeta u Kini nalaze se i zvijezda Houstona i prvi strijelac NBA lige James Harden te centar New Orleansa Anthony Davis

Izbornik Gregg Popovich odabrao je 20 igrača koji će početkom kolovoza biti na trening kampu u Las Vegasu, a konačnih 12 putnika u Kinu bit će poznati nakon utakmice sa Španjolskom u Anaheimu 17. kolovoza. Prvenstvo počinje 31. kolovoza, a SAD love treći uzastopni naslov.

Popovich je na širi popis uvrstio Harrisona Barnesa, Bradleyja Beala, Andreja Drummonda, Erica Gordona, Damiana Lillarda, C.J. McColluma, Mylesa Turnera, Kembo Walkera, Tobiasa Harrisa, Kevina Lova, Khrisa Middletona, Kyla Lowryja, Hardena i Davisa kao i novajlije u ekipi Donovana Mitchella, Jaysona Tatuma, P.J. Tuckera, Paula Millsapa, Brooka Lopeza i Kyla Kuzmo.

  • +6
Golden State warriors - Houston Rockets Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Harden, Davis, Barnes, Love i Lowry su bili u selekciji SAD-a koja je osvojila olimpijsko zlato u Riju, Davis, Harden in Drummond su USA vodili do svjetskog zlata 2014. godine, a Love i Gordon još i 2010.

Amerikanci su od razočaranja na OI u Ateni 2004. godine nanizali 88 pobjeda i samo jedan poraz.