mclaren se poboljšao

Alonso umalo odustao od Formule 1, ali sada mu sigurno nije žao!

14.03.2018 u 17:10

Bionic
Reading

Fernando Alonso priznao je da je bio blizu napuštanju Formule 1 na kraju prošle sezone, no odlučio je ostao i mogao bi se ponovo boriti za mjesta na pobjedničkim postoljima, jer McLaren je djelovao vrlo dobro tijekom zimskog testiranja...

Podsjetimo, dvostruki prvak svijet prošao je kalvariju s McLarenom u prethodne tri sezone u kojima se nije mogao niti približiti onima najboljima, a kvarovi na Hondinom motoru bili su toliko redoviti da su ga činili iznimno frustriranim čovjekom, kao i konstantni nedostatak brzine.

  • +3
Fernando Alonso Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dovelo je to do neobično poteza Fernanda Alonsa koji je propustio utrku u Monaku kako bi nastupio na '500 milja Indianapolisa', a razmišljao je čak i o potpunom napuštanju Formule 1 i lovu isključivo na trostruku automobilističku krunu (Indy 500, 24 sata Le Mansa, Velika nagrada Monaka).

'Postojala je mogućnost, ali zaključio sam da nije pravi trenutak za odlazak. Ne, nakon ovakvih rezultata i s tako lošim osjećajem. Znao sam da bih zbog toga žalio do kraja života i imao gorak okus u nastavku vozačke karijere,' izjavio je Fernando Alonso te dodao:

'McLaren i ja imamo nedovršenog posla. Definitivno još uvijek imam želju za uspjehom u Formuli 1.'

Alonso će uz F1 karijeru paralelno nastupati u utrkama izdržljivosti s Toyotom koja je apsolutni favorit u tom prvenstvu pa bi pobjede nakon dugo vremena mogle postati Španjolčeva svakodnevnica.

'Nisam imao šansu pobijediti neko vrijeme, ali vjerojem da možemo odraditi dobru sezonu u Formuli 1. Imamo dobar bolid, a ja sam siguran da mogu dodati još nešto ekstra što radim cijelu svoju karijeru,' samouvjereno je najavio 36-godišnji veteran koji na titulu čeka još od 2006. kada je trijumfirao u bolidu Renaulta...