povijest se ponavlja?

Mercedes opet skriva svoje karte: Na pomolu gorko razočaranje za Ferrari!?

13.03.2018 u 09:02

Bionic
Reading

Iako je Ferrari bio uvjerljivo najbrži tijekom zimskog testiranja u Barceloni, talijanska momčad mogla bi se razočarati u Melbourneu jer Mercedes još uvijek svijetu nije pokazao svoju stvarnu brzinu...

Kao i prošle godine, Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen bili su prve zvijezde zimskog testiranja, a Ferrari je djelovao kao uvjerljivo najbrži bolid te s krugom 1:17.182 ostavio konkurenciju daleko iza sebe.

  • +5
Formula 1, testiranje u Barceloni Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, razloga za euforiju u talijanskoj momčadi definitivno još uvijek nema, jer Mercedes ponovo skriva svoje karte i nitko ne zna koliko je brz njegov novi bolid. Čak i sami vozači tvrde da brzina tijekom jednog kvalifikacijskog kruga ostaje nepoznanica.

'Simulacija utrke i duge serije krugova su bile vrlo pozitivne. Ne vjerujem da smo brži sekundu od svih, ali bilo je jako dobro. Osjećao sam se komotno u bolidu. Treba reći da brzina pri samo jednom krugu ostaje za nas nepoznanica, ali saznat ćemo za par tjedana,' samouvjereno je zaključio Vallteri Bottas i zatim dodao:

'Znamo tek da zasad sve ide dobro i sve pokazuje da će bolid biti brz.'

Podsjetimo, 'srebrne strijele' imaju četiri uzastopna vozačka i konstruktorska naslova, od kojih su tri pripala Lewisu Hamiltonu, a jedan Nici Rosbergu. Bottas pak ima ugovor samo do kraja ove sezone i morat će na stazi pokazati da se može uključiti u borbu za pobjede i titule, inače će momčad potražiti novo rješenje sljedeće zime.

Prva utrka sezone vozi se za desetak dana u Australiji, na stazi Albert Park.