muke u daytoni

Alonso u očajničkom lovu na pobjedu, ali čeka ga novo razočaranje!

09.01.2018 u 09:38

Bionic
Reading

Fernando Alonso potkraj siječnja će nastupiti na utrci izdržljivosti 24 sata Daytone, no testiranje koje je odradio ovog vikenda pokazalo je da njegov automobil nije ozbiljan kandidat za pobjedu...

Španjolski 36-godišnji šampion čeka na trijumf još od 2013. godine i F1 utrke u Barceloni, a s obzirom da je s McLarenom bio jako daleko od vrha postolja posljednjih sezona odlučio je potražiti pobjedu izvan elitnog automobilističkog natjecanja.

  • +5
Formula 1, Velika nagrada Meksika Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U Indianapolisu prošle godine bio je konkurentan, a kvar na motoru oduzeo mu je šansu boriti se na utrci 500 milja do samog kraja. No, ovog siječnja u Daytoni situacija se čini puno kompliciranija i Alonso bi mogao doživjeti novo razočaranje.

Naime, uoči utrke duge puna 24 sata nije bio konkurentan i kaskao je za vodećom desetoricom.

'Moramo pronaći još brzine i nadam se da ćemo biti konkurentniji na dan utrke,' požalio se Fernando na svoj automobil Ligiera nakon što je zaostao čak 1.7 sekundu u svom najbržem krugu za bivšim F1 vozačem Felipeom Nasrom.

Alonso će tijekom duge utrke automobil dijeliti s Landom Norrisom, velikim talentom koji bi ga lako mogao zamijeniti sljedeće sezone u McLarenu pa nastup u Daytoni 27. i 28. siječnja nije nevažan , no pobjedu će biti jako teško dohvatiti...