IZNENAĐENJE U PETAK

Hamilton i Vettel ne mogu se nositi s brzim 'bikovima' u Singapuru!

15.09.2017 u 16:01

Bionic
Reading

Daniel Ricciardo za bolidom Red Bulla odvezao je najbrža vremena na prvim slobodnim treninzima uoči Velike nagrade Singapura i čini se da će 'bikovi' biti velika opasnost za favorite Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela na nedjeljnoj utrci...

Ricciardo je uoči dolaska u Singapur najavljivao da će 'bikovi' konkurenciju iza sebe ostaviti za cijeli krug, ohrabren brzinom koju je poboljšana verzija bolida pokazivala prije dva tjedna u Monzi.

  • +2
Formula 1, Velika nagrada Italije Izvor: Reuters / Autor: POOL

Da bi Red Bull zaista mogao biti na samom vrhu pokazao je Australac na prvim slobodnim treninzima ovog petka. Na jutarnjem je zauzeo prvo mjesto s krugom 1:42.489 i bio je desetinku brži od Sebastiana Vettela u Ferrariju i timskog kolege Maxa Verstappena.

Još impresivniji Daniel Ricciardo bio je na popodnevnom na kojem je odvezao novi rekord staze 1:40.852 te za više od pola sekunde ostavio iza sebe Maxa Verstappena.

Lewis Hamilton zaostao je čak sedam desetinki u Mercedesu, a Valtteri Bottas više od sekunde. Vozači Ferrarija Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen nisu bili na svom nivou i zauzeli su tek deveto i 11. mjesto.

Tako se Red Bull prometnuo u favorita uoči subotnjih kvalifikacija, no Ferrari i Mercedes nisu još rekli svoju zadnju riječ, a jesu li u ovom trenutku brži crveni ili srebrni bolidi jako je teško reći...