POTPISAO NOVI UGOVOR

Alonso ostaje u McLarenu duže nego što to itko očekuje?

20.10.2017 u 09:33

Bionic
Reading

Fernando Alonso očekivano je potvrdio produženje ugovora s McLarenom, ali iznenadio je izjavom da se radi o dugoročnim planovima s momčadi iz Wokinga...

Podsjetimo, 36-godišnji Španjolac u posljednje tri sezone s McLarenom nije se niti jednom popeo na pobjedničko postolje, no prekid suradnje s Hondom i nedostatak drugih opcija doveo je do produžetka ugovora s britanskom momčadi koji je potvrđen uoči utrke u Austinu.

  • +33
Formula 1, VN Japana 2017. Izvor: Reuters / Autor: TORU HANAI

Vjerovalo se da je potpisao ugovor na jednu sezonu i nakon toga namjerava potražiti mjesto u nekom od pobjedničkih bolida, poput Red Bulla, Ferrarija ili Mercedesa, no on tvrdi da se radi o dugoročnim planovima ostanka s momcima iz Wokinga.

'Neću govoriti o detaljima ugovora, ali radi se o dugoročnom ugovoru i vidjet ćemo kako će se razvijati,' tvrdi Fernando Alonso i dodaje:

'Uzbuđen sam uoči sljedeće godine i željan vratiti McLaren tamo gdje zaslužuje biti. Jedva čekam utrku u Australiji.'

'Imali smo sve opcije otvorene, razgovarali smo sa svima koji su htjeli razgovarati, no najuvjerljivi je bio McLaren,' zaključio je dvostruki prvak Formule 1 i naglasio da je ključan pri odluci bio prelazak s Hondinog na Renaultov motor.

'Ostao sam jer mislim da ćemo biti vrlo konkurentni sljedeće godine,' uvjeren je Španjolac.