Alexander Zverev ispao

Skandal u Parizu; jedan od najboljih igrača svijeta igrao sa simptomima koronavirusa: Ne mogu disati, imao sam groznicu i temperaturu 38, ali...

05.10.2020 u 09:33

Bionic
Reading

Alexander Zverev iznenađujuće je u nedjelju ispao u osmini finala Roland Garrosa nakon što ga je porazio debitant u Parizu, talijanski tinejdžer Jannik Sinner (19) 6-3, 6-3, 4-6, 6-3. Zverev je 'pao' nakon više od tri sata igre i to protiv tenisača kojeg bi inače dobio 's pola snage'. Tek nakon meča njemački je tenisač izazvao pravu paniku priznavši da je bolestan

'Bolestan sam još od četvrtfinalnog susreta', kazao je Alexander Zverev u pokušaju da opravda poraz te nastavio:

'Ne mogu normalno disati, kao što čujete po mom glasu. Imao sam i groznicu, temperaturu 38... Nisam baš u najboljem fizičkom stanju i mislim da je to jedan od razloga ovog poraza.'

Odmah nakon tih izjava na Roland Garrosu su se 'aktivirali svi alarmi'. Jer Zverev nikome dva dana nije prijavio zdravstvene probleme sa simptomima koronavirusa!

Prema 'korona-protokolu' na Roland Garrosu svi se tenisači i tenisačice testiraju svakih pet dana. Zverev je do sada bio negativan, ali je posljednje testiranje odradio još u utorak. Ostaje nejasno hoće li se nakon nedjeljne eliminacije Zverev testirati, jer u Pravilniku piše da se testiraju samo oni koji se još uvijek natječu na turniru, ali ne i oni tenisači/tenisačice koji ispadnu.

Isprva je Zverev odbijao detaljnije pričati o 'korona-situaciji' u kojoj se našao, ali je u razgovoru s njemačkim novinarima otkri da su svi dosadašnji njegovi testovi njega i testovi njegovih članova momčadi koji su u Parizu - bili negativni. Ali, otkrio je Zverev i to da se dva dana mučio s visokom temperaturom!

'Moj fizioterapeut je bio prehlađen prije dva tjedna, testiran je tada na koronavirus i bio je negativan. Nadam se da sada nije u pitanju koronavirus', rekao je Zverev i otkrio:

'Večer prije meča imao sam temperaturu 38, ali nisam mislio da je nešto ozbiljno...'

Organizatori Roland Garrosa su nakon ovih njegovih izjava reagirali službenim priopćenjem.

'Zverev je odradio sve obvezatne testove na koronavirus i rezultati su bili negativni. Što se tiče njegovog zdravstvenog stanja uoči meča osmine finala, na tu se temu nije konzultirao s liječničkom službom na turniru', kažu iz Roland Garrosa.

No, za vrijeme meča sa Sinnerom Zverev je tražio liječničku pomoć zbog problema s disanjem te je dobio - kapi za nos.

'Da budem iskren, još za vrijeme zagrijavanja sam znao da ne trebam igrati. No, nadao sam se, ipak, da bih mogao da pobijedim brzo, u tri seta, nešto tako, ali od početka meča mi je postalo jasno da neće biti lako', kazao je Zverev.

U Parizu su svi sada 'na iglama', završnica Roland Garrosa upitna je ako se pokaže da je Zverev igrao zaražen. Uz to, nije mu ovo prvi put da napravi ovakav skandal. Naime, Zverev je bio sudionikom Adria Toura, serije turnira koje je u lipnju organizirao Novak Đoković, a u Zadru se većina tenisača zarazila koronavirusom.

Sam Zverev tada nije imao simptome, ali mu je izrečena mjera dvotjedne samoizolacije. Jasno, nije ih se pridržavao, snimljen je kako se provodi u kafićima i restoranima. Sad je još jednom pokazao koliko je neodgovoran...