brani psg, napada real

Aleksander Čeferin poslao oštru poruku Florentinu Perezu: Neće nam Real govoriti što da radimo!

26.05.2022 u 12:46

Bionic
Reading

Rat između Real Madrida i UEFE nastavlja se, a sada je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin otišao i korak dalje. Ovo je do sada njegova najoštrija i najizravnija reakcija

Nakon što su čelnici Real Madrida i UEFA otvoreno zaratili zbog pokušaja pokretanja nogometne Superlige, sad je otvorena 'nova fronta'.

Problem je u Kylianu Mbappeu koji je izigrao Real, mjesecima je pregovarao s njima, a onda iznenada odlučio ostati u PSG-u. Za to je imao stotine milijuna razloga jer mu je PSG dao 300 milijuna eura samo za potpis (nagrada za vjernost klubu!), a Mbappe će uz to zarađivati 100 milijuna eura na godinu.

Taj ugovor od 600 milijuna eura posebno je zasmetao predsjedniku Reala Florentinu Perezu koji je, nakon što je izigran, najavio kako će podignuti tužbu i tražiti provjeru Financijskog fair-playa.

'UEFA ima prilično stroga pravila financijskog fair-playa. Tko će poštivati naša pravila, dobrodošao je igrati u našim natjecanjima. Tko neće poštivati pravila, neće ni igrati', rekao je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin te istaknuo da je 'umoran od pritužbi da je on taj koji dopušta da klubovima upravljaju tvrtke u državnom vlasništvu'.

Španjolci su ga otvoreno prozvali te ponudu PSG-a Mbappeu nazvali 'uvredom za nogomet'.

'Ni Real ili bilo tko drugi neće govoriti Uefi što da radi!', zagrmio je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin te nastavio:

'Oni su ogorčeni, ali koliko ja znam, ponuda Reala je bila slična ponudi PSG-a. Rekao sam to puno puta i ponovit ću - recite mi jedan argument zašto tvrtka iz Katara ne bi smjela biti vlasnikom kluba?'

Nakon svega je Čeferin ponovio da će klubovi koji će kršiti previla financijskog fair-playa biti oštro kažnjeni.

'Ako kažete da klubovi pripadaju navijačima, što je s engleskim klubovima - imaju vlasnike iz SAD-a, neki su s Bliskog istoka, imaju vlasnike iz Engleske... Dakle, potpuno je ista situacija i stvarno sam umoran od ovih optužbi bez ikakvih konkretnih osnova. Financijski fair-play ima vrlo jednostavna pravila - želim znati tko je prekršio ta pravila i ako je prekršio pravila, bit će kažnjen', zaključio je Čeferin.