TWITTER OBJAVA

Alcaraz objavom zabrinuo organizatore Wimbledona, zbog ozljede propušta turnir u Queensu. Objasnio je o čemu je riječ

10.06.2022 u 13:11

Bionic
Reading

Šesti tenisač svijeta, 19-godišnji Carlos Alcaraz u karijeri je odigrao samo dva meča na travi i to s polovičnim uspjehom

Šesti tenisač svijeta, 19-godišnji španjolski tinejdžer Carlos Alcaraz, nakon fenomenalnih nastupa u ovoj godini uvrstio se među deset najboljih tenisača svijeta, štoviše drži visoko šesto mjesto.

Put prema vrhu mogao bi se usporiti jer stiže vijest da je odustao od turnira u Queensu koji je na rasporedu sljedeći tjedan i uvijek je predstavljao sjajnu uvertiru za Wimbledon.

Razlog odustajanja je ozljeda lakta te se svi nadaju kako bi do Wimbledona mogao biti spreman.

U poruci koju je objavio na društvenim mrežama, Alcaraz je rekao da je 'bio jako uzbuđen jer će zaigrati u Queen’s Clubu', ali da mora odustati zbog malog problema s laktom.

'Nadam se da nastupu u 2023', napisao je Alcaraz koji je uvjeren da će zaigrati na travi u Wimbledonu.

'Vidimo se u Velikoj Britaniji za nekoliko dana', poručio je talentirani Španjolac.

Zanimljivo je kako je Alcaraz u karijeri odigrao samo dva službena meča na travi. Prošle je godine u 1. kolu Wimbledona pobijedio Yasutaku Uchiyamu, da bi u sljedećem naletio na fantastičnog Daniila Medvjedeva i ispao.

Oči sportske javnosti su uprte u Alcaraza. Stručnjaci i navijači se pitaju može li kvalitetu s tvrdih i zemljanih podloga preslikati travnate terene.

Za ulazak u svijet najvećih takvo što će mu biti potrebno.